V súčasnosti existuje možnosť privolať špeciálnu spoločnosť, ktorá vám dokáže, ak ste auto nenaštartovali, ihneď na pumpe odčerpať nesprávne palivo z nádrže. Cena za takúto službu sa pohybuje približne na úrovni 200 eur, no je to vždy lepšie, než platiť náročné opravy a odťahovú službu. Cena za servisné práce je individuálna. Pri niektorých vozidlách sa dá nádrž pomerne jednoducho vypustiť, pri iných je celý proces oveľa zložitejší. Najhoršie je, ak sa absolvuje jazda s naftovým motorom, do ktorého ste natankovali benzín. V krátkom čase sa totiž môžu natrvalo poškodiť drahé časti dieselového agregátu.Pexels
StoryEditor

Pravidlá pre STK sa menia - čo to znamená?

11.09.2017, 00:05
Doteraz štát určoval počet pracovísk pre každý okres. Pravidlá sa po novom uvoľnia. Aké riziká so sebou nesie takáto zmena?

Na jednu stanicu technickej kontroly pripadá u nás necelých tisíc vozidiel, v susednom Poľsku ani nie 250. U našich severných susedov sa ich počet zvýšil po liberalizácii trhu. Tú sa chystá odobriť aj slovenský parlament. Nové pravidlá by mohli platiť už od novembra.

 

menuLevel = 2, menuRoute = focus/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
28. apríl 2024 01:00