Reuters
StoryEditor

Kto mal organizovať protesty proti Lukašenkovi?

16.09.2020, 00:00
Ďalším výrokom ruskej propagandy bolo vyhlásenie ruského ministra zahraničia Sergeja Lavrova, že situácia v Bielorusku je destabilizovaná 200 extrémistami trénovanými na Ukrajine.

Podľa Lavrova sú v Rusku informácie o tom, že aktivity na destabilizáciu situácie v Bielorusku sa uskutočňujú z územia Ukrajiny. Práve Ukrajinci sa údajne angažujú v provokovaní radikálnych krokov v Minsku a ďalších bieloruských mestách,“ uviedol pre HN ukrajinský veľvyslanec na Slovensku Jurij Muška.
Podľa veľvyslanca a oficiálneho vyhlásenia ukrajinského ministra zahraničných vecí Dmytra Kulebu je také vyjadrenie plodom fantázie Rusov, ktorá má za cieľ vytvoriť negatívny obraz o bieloruských občanoch.

„Ukrajina nevykonávala, nevykonáva a nebude vykonávať nijaké podvratné aktivity proti Bielorusku. Rusko na druhej strane tvrdí, že už niektorých svojich ,špecialistov‘ vyslalo do Bieloruska a je pripravené vyslať aj ďalších.“ Pokus Ruska predstaviť svojich „zelených mužíčkov“ v Bielorusku ako ukrajinských extrémistov je podľa Mušku a Kulebu lacný a stratový trik.

menuLevel = 2, menuRoute = focus/zahranicie, menuAlias = zahranicie, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
19. apríl 2024 21:53