V skutočnosti nie sú cenovo nedostupné ani pre stredoškolákov. Navyše platí veta, že ak by mala zohnať do rána 10-tisíc eur matka chorého dieťaťa, aby ho zachránila, tak sa jej to nepodarí, ale ak by ich mal zohnať užívateľ drog, tak to zvládne. Človek má v takej chvíli pocit, že bojuje o vlastný život.Pixabay
StoryEditor

Ako jeho boj proti drogám vyzerá?

26.06.2019, 00:00
Prioritou kontroverzného lídra sa stalo potlačenie údajnej metamfetamínovej krízy.

„Prečo museli zomrieť v takom mladom veku?“ pýta sa matka štyroch zabitých tínedžerov popri tom, čo v reportáži CNN ukazuje ich fotky.

Všetkých zabili samozvaní strážcovia zákona. Nebojí sa hovoriť, lebo tvrdí, že keď budú ľudia ticho, ich utrpenie bude len pokračovať.

Prioritou kontroverzného lídra sa stalo potlačenie údajnej metamfetamínovej krízy, o skutočnom počte závislých na tejto droge a bližších detailoch však neexistovali presné údaje.

Podľa výskumu medicínskeho antropológa z Amsterdamskej univerzity Gideona Lasca konzumácia týchto látok súvisí s tamojšou extrémnou chudobou. Pomáha im tak viac pracovať a necítiť hlad.

Do oči bijúce bolo preto vedenie tejto drogovej vojny, keď sa v uliciach začal šíriť strach, keď členovia civilnej stráže strieľali ledabolo na ulici.

Viacerí pozorovatelia kritizovali, že pod paľbou nekončia iba drogoví zločinci, ale tí najchudobnejší obyvatelia, ktorých mali takýmto spôsobom odstraňovať z ulíc. A Duterte tento rok prisľúbil, že svoju kampaň ďalej vystupňuje.

Po jeho nástupe ju mal podporiť aj americký prezident Donald Trump.

„Problém s drogami je problémom hlavne sociálnym a zdravotným, a tak by sa k nemu malo aj pristupovať. Zabíjanie alebo umiestňovanie tých, ktorí užívajú drogy, do väzenia nie je efektívnym a ani adekvátnym riešením,“ uviedla pre HN Dominika Jašeková, riaditeľka OZ Odyseus.

Sekcia Globálne vznikla v rámci programu Svet medzi riadkami, ktorý v spolupráci s HN realizuje mimovládna organizácia Človek v ohrození a Katedra žurnalistiky na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Projekt spolufinancuje SlovakAid.

01 - Modified: 2024-04-18 09:11:45 - Feat.: - Title: More vyplavilo na austrálske pláže balíky s kokaínom, polícia zadržala podozrivého 02 - Modified: 2024-04-15 08:51:11 - Feat.: - Title: Filipíny neumožnia USA prístup na ďalšie základne 03 - Modified: 2024-04-12 11:05:48 - Feat.: - Title: Čína odmieta výstupy z Bidenovho samitu s Japonskom a Filipínami 04 - Modified: 2024-04-11 12:37:41 - Feat.: - Title: V Indonézií zápasia s rekordne vysokou cenou ryže 05 - Modified: 2024-04-08 11:00:00 - Feat.: - Title: Tento štát pred štyrmi rokmi dekriminalizoval tvrdé drogy. Experiment zlyhal, situácia je katastrofálna a neudržateľná
menuLevel = 2, menuRoute = focus/zahranicie, menuAlias = zahranicie, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
20. apríl 2024 17:33