Expert: Marcia De Sanctisová, častý prispievateľ do časopisov Vogue a Town & Country a autorka knihy 100 miest vo Francúzsku Every Woman Should Go a blogerka Ako ušetriť: Na ubytovaní ušetríte, ak sa zameriate na trojhviezdičkové hotely. Poskytnú dostatok komfortu, ale aj moderný dizajn. „Dva z mojich favoritov v Paríži sú L'hôtel Les Jardins d'Eiffel a Hôtel Gabriel Paris, tvrdí De Sanctisová). V Paríži nevyužívajte taxíky, kúpte si radšej balík metro lístkov. Ešte lepšie je však chodiť pešo, užijete si mestské parky, trhy na otvorenom priestranstve, blšie trhy a slávne miesta - medzi nimi Notre Dame, Basilique du Sacré-Cœur, L' Atelier Brancusi - Centre Georges Pompidou, Place des Vosges (pôvodne Place Royale (Kráľovské námestie) a Jardin des Tuileries (Tuilerijská záhrada/Tuilerijské záhrady alebo Tuilerie),“ odporúča Marcia De Sanctisová a dodáva: „Moje obľúbené miesta a aktivity, ktoré ma nič nestáli boli: trh Marché Aligre (Aligre Market) kvôli ich syrom a pečivu, Canal Saint-Martin na prechádzku, Parc Monceau a Jardins des Plantes na relax, Luxemburské záhrady pre pozorovanie a obchod Hermès - pre snívanie.“Pixabay
StoryEditor

Zvýšenie minimálnej mzdy

25.12.2018, 23:00
Z rozpočtu pôjde na opatrenie osem až desať miliárd eur.

Prezident avizovanými opatreniami reagoval na niekoľkotýždňové protesty hnutia takzvaných žltých viest, ktorým prekáža súčasná politika Macrona.

Za jeden z najväčších prezidentových ústupkov sa považuje prísľub zvýšiť minimálnu mzdu.

Tá v súčasnosti predstavuje 1 498 eur a podľa hlavy štátu porastie budúci rok o sto eur. Na iniciatívu ihneď kriticky reagovali francúzska ľavica a aj pravica.

Zvyšovanie minimálnej mzdy negatívne vidí aj radikálny ľavicový líder Jean-Luc Mélenchon a predseda socialistickej strany Olivier Faure.

A to najmä z toho dôvodu, že opatrenia finančne nevykryjú súkromné firmy, ale francúzska štátna pokladnica.

Z rozpočtu Francúzska tak poputuje na Macronove opatrenia, podľa prvých odhadov, osem až desať miliárd eur.

01 - Modified: 2024-04-25 19:11:11 - Feat.: - Title: Zomrel francúzsky režisér Laurent Cantet, držiteľ Zlatej palmy z Cannes 02 - Modified: 2024-04-25 18:28:00 - Feat.: - Title: Macron vo štvrtok vyzval Európanov, aby boli ambicióznejší a uskutočnili reformy 03 - Modified: 2024-04-25 17:11:18 - Feat.: - Title: Stoltenberg ocenil spoluprácu Nemecka a Francúzska na obrannom systéme. Plánujú aj výrobu tankov 04 - Modified: 2024-04-25 13:55:36 - Feat.: - Title: ECB by sa do budúcnosti nemala zameriavať iba na infláciu, tvrdí Macron a hovorí o dekarbonizácii 05 - Modified: 2024-04-25 13:27:17 - Feat.: - Title: Do Chorvátska dorazilo prvých šesť francúzskych stíhačiek Rafale
menuLevel = 2, menuRoute = focus/zahranicie, menuAlias = zahranicie, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
26. apríl 2024 07:38