WireImage
StoryEditor

Aký je dopad na jeho súkromie a zamestnanie?

21.10.2017, 16:00
Producentovi povedala jeho firma aj manželka zbohom.

Weinsteina pre aféru vyhodila jeho produkčná firma The Weinstein Company, ktorú založil v roku 2005 po odchode zo spoločnosti Miramax, ktorej bol tiež spoluzakladateľ.

Odchod zamestnancov, odliv peňazí

Producent najprv vyhlasoval, že spoločnosť sa rozhodol opustiť z vlastnej vôle.

Z vedenia spoločnosti tiež odišla asi tretina členov správnej rady, ktorí si na vyšetrenie kauzy najali externú právnickú firmu.

Chcú tak spoločnosti zase navrátiť rešpekt a úctu. Len toto vyšetrovanie však bude spoločnosť stáť nemalé peniaze, cifry sa pohybujú medzi 20 až 40 miliónmi dolárov.

Spoločnosť však už podľa médií hľadá svojho kupca. Odmietla s ňou totiž spolupracovať iná filmová spoločnosť Amazon Studios.

Pomôže aj Trump?

Hovorí sa aj o predaji celej produkčnej firmy alebo jej väčšinového podielu. Finančnú pomoc by však mala dostať od blízkeho poradcu Donalda Trumpa.

Spoločnosť sa posledné roky viac uchýlila k televíznej produkcii, je však otázne, čo sa s ňou bez jeho lídra a hnacieho motora stane. Hovorí sa aj o zmene názvu.

Weinstein vo filmovom priemysle nie je jediný, kto bojuje s obvineniami o sexuálnom obťažovaní. Šéf Amazon Studios, Roy Price mal zo spoločnosti odstúpiť preto, že sexuálne obťažoval svoju kolegyňu.

Posledný film neoslovil

Aj keď má producent na konte viac ako 300 nominácií na Oscara, posledné roky mu úspech nepriniesli. Držiteľom zlatej sošky bol naposledy v roku 2011 za film Umelec.

Tento rok sa podieľal na filme Tulipánová horúčka, ktorá však filmových kritikov nezaujala.

K obvineniam nezostala chladná ani jeho manželka, módna návrhárka Georgina Chapman, ktorá ho pre kauzu opustila. Poprosila médiá, aby rešpektovali jej súkromie a mohla sa tak venovať hlavne starostlivosti o malé deti.

Champan pri tom po prevalení kauzy za manželom stála a ľudia na sociálnych sieťach preto vyzývali na bojkotovanie jej módnej značky.

Chce sa liečiť

Producenta súčasná situácia rozhodne trápi o čom svedčí aj fakt, že sa rozhodol vyhľadať odbornú pomoc.

Niektoré zdroje uvádzali, že sa zapísal do zariadenia na pomoc sexuálnym závislostiam, sebakontrole a ovládaniu hnevu.

Jeho dcéra vraj predtým volala na núdzovú linku, že jej otec je emočne na dne.

01 - Modified: 2024-04-12 13:00:00 - Feat.: - Title: Toxickí ľudia na Instagrame dostanú stopku. Sociálna sieť ide do boja proti vydieraniu prostredníctvom intímnych fotografií 02 - Modified: 2024-04-01 12:00:00 - Feat.: - Title: Končím, napísala slávna speváčka Lizzo fanúšikom. Vadia jej klamstvá a vtipy o jej vzhľade 03 - Modified: 2024-03-13 13:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Robot zrejme obchytkával reportérku. Spoločnosť, ktorá stojí za jeho vývojom sa bráni 04 - Modified: 2024-02-02 11:55:29 - Feat.: - Title: Herec zo Squid Game má na krku obvinenie zo sexuálneho obťažovania. 79-ročnému O Jong-suovi hrozí väzenie 05 - Modified: 2024-01-25 21:33:45 - Feat.: - Title: Kanadský kardinál Lacroix je obžalovaný zo sexuálneho obťažovania, má kontakty s pápežom
menuLevel = 2, menuRoute = focus/zahranicie, menuAlias = zahranicie, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
24. apríl 2024 23:13