StoryEditor

Ako na Zemana reagoval Kyjev?

12.10.2017, 12:57
Autor:
mpampa
Zemanove slová o uznaní Krymu za ruské územie doslova katapultovali Ukrajincov z kresiel.

Tamojšie médiá označili výstup českého prezidenta za škandál. „Ukrajina nebude predávať svojich občanov, územie, zvrchovanosť, česť a dôstojnosť. To sa nepredáva,“ citovala agentúra Unian podpredsedníčku ukrajinského parlamentu a šéfku ukrajinskej delegácie v Štrasburgu Irynu Heraščenkovú. Tá považuje Zemanov výstup za vrchol cynizmu. Bolo jej ľúto českej delegácie, ktorá sa podľa Heraščenkovej musela cítiť trápne kvôli Zemanovej bezzásadovosti a nemorálnosti.

Predajte Prahu Rusom

Pozadu nezostali ani ďalší predstavitelia našich východných susedov. „Ak možno predať Krym, tak český prezident môže Putinovi predať Prahu a Karlove Vary. Putin dá peniaze aj ropu,“ zareagoval na svojom facebookovom účte poslanec Oleksij Hončarenko z vládnej strany ukrajinského prezidenta Blok Petra Porošenka.
Zeman podľa neho zapredal pamiatku obetí sovietskej invázie do Československa v auguste 1968, pretože sa mu práve hodí zabudnúť na ruské tanky v českých uliciach. Tieto tanky sú však teraz v uliciach ukrajinských miest.
Ďalší ukrajinský poslanec Leonid Emec na svojom Facebooku označil Zemana za darebáka, podliaka a alkoholika, ktorý nabáda Európu na družbu s Ruskom. Robí to bez toho, aby sa jediným slovkom zmienil o ruskej agresii. „Bolo by zaujímavé zistiť, či by Zeman súhlasil, keby mu Adolf Hitler ponúkol kompenzáciu za obsadenie Sudet,“ poznamenal na Zemanovu adresu ukrajinský poslanec Borislav Bereza. Pripomenul, že lekári Zemanovi odporučili, aby obmedzil pitie alkoholu, ten však vyhlásil, že nebude piť menej. A zo Zemanovho vystúpenia je podľa Berezu jasné, že svoje slovo dodržal.

Jednoduchý komediant
Ukrajinský veľvyslanec pri Rade Európy Dmytro Kuleba označil Zemana za jednoduchého komedianta, ktorý ochotne hrá svoju úlohu v predstavení, ktorého režiséri sú v zákulisí.

01 - Modified: 2024-04-24 09:05:09 - Feat.: - Title: V obave skryl tvár, pravidelne sa sťahujú, aby ich Rusi nevypátrali. Viesť zbrojovku na Ukrajine je nebezpečné 02 - Modified: 2024-04-24 04:43:15 - Feat.: - Title: Americký Senát schválil balík s pomocou pre Ukrajinu. Výsledok hlasovania potešil Zelenského aj Bidena 03 - Modified: 2024-04-23 19:28:55 - Feat.: - Title: Ukrajinská polícia oznámila zadržanie šiestich Čechov pre podvod 04 - Modified: 2024-04-23 17:36:05 - Feat.: - Title: Mnohé krajiny Európskej únie sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu. Zbrane si chcú nechať 05 - Modified: 2024-04-23 15:55:06 - Feat.: - Title: Česko oceňuje dohodu Arménska a Azerbajdžanu, nestabilita nahráva Rusku, tvrdí český minister Lipavský
menuLevel = 2, menuRoute = focus/zahranicie, menuAlias = zahranicie, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
24. apríl 2024 11:10