Zaplavené ulice v nemeckom Cocheme po výdatných dažďoch, ktoré spôsobili ďalší vzostup rieky Mosele. FOTO: TASR/AP
StoryEditor

Povodňová situácia v Nemecku zostáva napätá. V Hanoveri našli telo seniora

07.01.2024, 14:00
Autor:
TASRTASR

V povodňami postihnutých oblastiach boli naďalej v nasadení tisícky ľudí. Podľa ministerstva sú však pozitívne meteorologické prognózy, ktoré už nepredpokladajú veľké množstvo zrážok.

Telo staršieho muža, ktorý bol nezvestný v povodňami postihnutom meste Hanover na severe Nemecka, objavili v zaplavenej oblasti v nedeľu, uviedla tamojšia polícia, informuje agentúra DPA.

Podľa polície nebolo bezprostredne jasné, či smrť 87-ročného muža zapríčinili povodne, nič však nenaznačovalo, že prišiel o život v dôsledku trestného činu. Nezvestný bol od stredy, keď sa nevrátil z prechádzky do svojho domova v mestskej časti Döhren.

Povodňová situácia zostáva aj v priebehu nedele v mnohých oblastiach nemeckej spolkovej krajiny Dolné Sasko naďalej napätá, uviedol podľa DPA hovorca nemeckého ministerstva vnútra Oliver Rickwärtz.

Z dovedna 97 vodných stavov tam 23 vykazovalo stále najvyššiu úroveň, prípadne ju prekročilo, dodal. Na iných miestach sa úroveň vody nezmenila, prípadne klesala len veľmi pomaly. "Potrebujeme vytrvalosť," poznamenal hovorca.

image

Muž tadžickej národnosti, ktorého zadržali v kauze kolínskej katedrály, zostáva vo väzbe

V povodňami postihnutých oblastiach boli naďalej v nasadení tisícky ľudí. Podľa ministerstva sú však pozitívne meteorologické prognózy, ktoré už nepredpokladajú veľké množstvo zrážok.

Mimoriadna situácia naďalej platila v okrese i rovnomennom meste Oldenburg, ako aj v povodňami najviac postihnutých okresoch Celle, Emsland, Osterholz, Heidekreis a Verden, upozornilo ministerstvo. Vyhlásenie mimoriadnej situácie umožňuje okresom či mestám napríklad ľahší prístup k pomoci a pohotovostným zložkám, pripomína DPA.

Na možné nasadenie v dôsledku povodní v najťažšie postihnutých oblastiach sa v piatok pripravila aj nemecká armáda (Bundeswer), ktorá do pohotovosti uviedla svoju 1. obrnenú divíziu.

01 - Modified: 2024-04-28 13:00:18 - Feat.: - Title: Nemecká ministerka vyzvala univerzity, aby prehodnotili väzby s Čínou 02 - Modified: 2024-04-28 12:22:20 - Feat.: - Title: Pre zrejme nevybuchnutú muníciu evakuovali dedinu na severe Nemecka 03 - Modified: 2024-04-28 08:50:00 - Feat.: - Title: Nemecká polícia zo zabitia dvoch Ukrajincov podozrieva ruského občana 04 - Modified: 2024-04-28 08:40:00 - Feat.: - Title: V Nemecku začne proces so skupinou, ktorá čelí obvineniam z prípravy puču 05 - Modified: 2024-04-27 21:14:22 - Feat.: - Title: Škandálmi oslabená AfD začala kampaň pred voľbami do Európskeho parlamentu
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
29. apríl 2024 03:04