Záchranári zasahujú po tragickej nehode autobusu, ku ktorej došlo na predmestí talianskeho mesta Benátky. FOTO: TASR/AP
StoryEditor

Úrady potvrdili, že pri nehode autobusu v Benátkach zomrelo 21 ľudí

04.10.2023, 11:26
Autor:
TASRTASR

Medzi obeťami ani zranenými pri dopravnej nehode autobusu na predmestí talianskeho mesta Benátky nie sú podľa dostupných informácií občania Slovenskej republiky.

Úrad benátskeho prefekta v stredu potvrdil, že pri utorkovom zrútení autobusu z nadjazdu nad železnicou na predmestí Benátok zahynulo 21 ľudí. Infomruje o tom agentúra ANSA. Medzi obeťami ani zranenými nie sú podľa dostupných informácií občania Slovenskej republiky.

VIDEO: Pri nehode autobusu pri talianskych Benátkach zahynulo 21 ľudí

Paolo Rosi, koordinátor útvaru pohotovostnej služby Suem 118 Veneto, povedal, že medzi mŕtvymi je aj bábätko, 12-ročné dieťa a tínedžerka.

Štyria zo zranených ľudí sú podľa Rosiho na jednotke intenzívnej starostlivosti. Úrady doteraz zistili totožnosť siedmich zosnulých.

Medzi nimi je aj Rakúšanka, zrejme matka dvoch dievčat vo veku tri a 13 rokov, ktoré sú v nemocnici v meste Treviso v regióne Benátsko a údajne nie sú v ohrození života.

Medzi obeťami ani zranenými pri utorkovej dopravnej nehode autobusu na predmestí talianskeho mesta Benátky nie sú podľa dostupných informácií občania Slovenskej republiky. Pre TASR to v stredu uviedol komunikačný odbor ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.

"Zastupiteľský úrad SR v Ríme je v súvislosti s tragickou nehodou autobusu v Taliansku v kontakte s miestnymi orgánmi," dodalo ministerstvo.

Talianska premiérka Giorgia Meloniová vyjadrila "hlbokú sústrasť" a povedala, že myslí na obete, ich rodiny a priateľov.

Autobus viezol ľudí z historického centra Benátok do kempingu. Nešťastie sa stalo medzi štvrťami Mestre a Marghera a autobus poháňaný metánom začal po páde z desaťmetrovej výšky horieť. Záchranári oznámili, že ide o "tragédiu prevažne mladých ľudí".

Benátska prokuratúra začala vyšetrovanie príčin nehody. Kolegovia vodiča uviedli, že to bol skúsený profesionál.

Vrak autobusu počas noci z miesta nehody odstránili a odviezli do depa.

01 - Modified: 2024-04-26 15:55:05 - Feat.: - Title: Novinári talianskej verejnoprávnej RAI vstúpia do štrajku pre zásahy vlády 02 - Modified: 2024-04-25 14:55:54 - Feat.: - Title: Taliansko ostro odsudzuje trest smrti pre iránskeho rappera 03 - Modified: 2024-04-25 11:45:55 - Feat.: - Title: Benátky začali vyberať poplatok za vstup, väčšina využila výnimku. Pre časť obyvateľov to nie je riešenie 04 - Modified: 2024-04-23 21:17:35 - Feat.: - Title: Pro-palestínski demonštranti narušili konferenciu v talianskom Turíne, vnikli do budovy 05 - Modified: 2024-04-23 19:00:15 - Feat.: - Title: V centre Ríma evakuovali hotel pre únik toxických výparov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 07:41