trump ženyReuters
StoryEditor

Chcel sa mi dostať pod sukňu. Na Trumpa sa valia obvinenia zo sexuálneho obťažovania

13.10.2016, 13:45
Autor:
ČTKČTK
Podľa Trumpovho volebného štábu sú to všetko výmysly.

V americkej tlači sa objavili nové svedectvá o údajných sexuálnych útokoch republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, ktoré môžu poškodiť jeho nádeje na volebné víťazstvo. Denník The New York Times v stredu zverejnil výpovede dvoch žien, ktoré republikánsky kandidát údajne obťažoval. Trumpov štáb informáciu označil za ohováranie. Iné obvinenia Trumpa z nemravného správania publikovala tlač na Floride.

Dnes sedemdesiatštyriročná Jessica Leedsová newyorskému denníku povedala, že pred zhruba tridsiatimi rokmi sa s Trumpom stretla počas letu do New Yorku. Newyorský magnát jej vraj obchytkával prsia a chcel sa jej rukami dostať pod sukňu. "Bol ako chobotnica, jeho ruky boli všade," tvrdí Leedsová.

Rachel Crooksová z Ohia denníku povedala, že sa s Trumpom stretla v roku 2005 v jeho newyorskom sídle Trump Tower na Manhattane. Dvadsaťdvaročnú ženu, ktorá v budove pracovala, vraj Trump proti jej vôli "pobozkal priamo na ústa".

Trump obe obvinenia rozhodne poprel s tým, že k opísaným incidentom nikdy nedošlo. Jeho právnici zaslali redakcii The New York Times list, v ktorom žiadajú odstránenie článku z webu. Ak sa tak nestane, využijú vraj advokáti "všetky dostupné prostriedky". Článok ale doteraz odstránený nebol.

Ďalšie svedectvo o nevhodnom správaní republikánskeho kandidáta v stredu zverejnil floridský denník The Palm Beach Post. Tridsaťšesťročná Mindy McGillivrayová denníku povedala, že Trump ju obchytkával pred trinástimi rokmi vo floridskom letovisku Mar-a-Lago, ktoré miliardár vlastní.

Ešte iný prípad podrobne opísal časopis People. Jeho redaktorka Natasha Stoynoffová časopisu povedala, že aj ju Trump v roku 2005 v Mar-a-Lago sexuálne obťažoval. Pritlačil ju vraj k múru a "prenikol jazykom hlboko do úst". Podľa Trumpovho volebného štábu sú to všetko výmysly.

Nová obvinenia nadväzujú na škandalózne video z roku 2005, ktoré sa minulý piatok objavilo na sociálnych sieťach. Trump v ňom opisuje, ako útočí na ženy bez obavy z postihu - celebrita si to vraj môže dovoliť. V následnej druhej verejnej diskusii so súperkou Hillary Clintonovou označil tieto kompromitujúce výroky za neviazané rečnenie. Nikdy sa vraj ničoho takého nedopustil.

Správanie republikánskeho kandidáta podľa amerických komentátorov môže ťažko poškodiť nielen jeho šance na víťazstvo v prezidentských voľbách, ale aj nádeje republikánskych členov Kongresu na obhajobu ich mandátov. Voľby do Snemovne reprezentantov a tretiny Senátu sa budú konať súbežne s hlasovaním o novej hlave štátu.

Volebný tím Clintonovej označil nové správy o Trumpových aférach za "poburujúce". Podľa hovorkyne Jennifer Palmieriové tieto správy len dokazujú, že Trump v predvolebnej debate s Clintonovou klamal. "Nechutné správanie, ktorým sa na videu z roku 2005 chvastal, je viac než len slová," povedala hovorkyňa.

01 - Modified: 2024-04-28 16:09:49 - Feat.: - Title: Trump si podľa predvolebného prieskumu CNN udržiava pred Bidenom náskok 02 - Modified: 2024-04-28 10:38:59 - Feat.: - Title: Rusko nie je neporaziteľné a Trump nie je čiernobiely, myslí si poľský minister zahraničia 03 - Modified: 2024-04-26 18:41:13 - Feat.: - Title: Som šťastný, že budem debatovať s Trumpom, vraví Biden. Naplánované sú zatiaľ tri prezidentské duely 04 - Modified: 2024-04-26 09:28:55 - Feat.: - Title: Trump poslal odkaz Orbánovi: Prebieha epický boj za oslobodenie našich krajín 05 - Modified: 2024-04-25 19:50:57 - Feat.: - Title: Porota v Trumpovom procese vypočula prvé svedectvo o platbe pornoherečke, vypovedal šéf bulváru
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
28. apríl 2024 22:08