StoryEditor

Holandský poslanec chce zakázať Korán

09.08.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Holandský populistický poslanec Geert Wilders označil Korán za fašistickú knihu a vyzval, aby ju zakázali. "Korán je fašistická kniha, ktorá vyzýva ľudí, aby zabíjali neveriacich a znásilňovali ženy," napísal Wilders v liste, ktorý zverejnil holandský denník De Volkskrant. Korán je niečo podobné ako Mein Kampf Adolfa Hitlera, a preto nemá miesto v ústavnom štáte krajiny, tvrdí poslanec. Svätá kniha islamu podľa neho vyzýva moslimov na rôznych miestach, aby utláčali, prenasledovali alebo zabíjali kresťanov, Židov, disidentov a neveriacich, aby bili a znásilňovali ženy a násilím založili islamský štát. "Zakážte túto otrasnú knihu tak, ako je zakázaný Mein Kampf," píše ďalej predseda krajne pravicovej Strany slobody, ktorá má v 150-člennom parlamente deväť mandátov.
Wilders tiež spomenul prípad komunálnej političky a kritičky islamu Ešan Džamíovej, ktorá sa stala terčom útoku. Dôvodom boli zrejme jej aktivity v prospech ľudí, ktorí sa islamu zriekli.
"Mám dosť islamu v Holandsku: už žiadni moslimskí prisťahovalci. Mám už dosť vzývania Alaha a Mohameda, už žiadne mešity v Holandsku," napísal Wilders v závere listu.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. máj 2024 17:31