Logá firiem Apple a Google. FOTO: REUTERS
StoryEditor

Chystá sa nečakaná spolupráca v oblasti AI. Apple spojí sily s Googlom

18.03.2024, 09:51
Autor:
ČTKČTK
  • Na poli umelej inteligencie sa chystá nečakaná spolupráca.
  • Spoločnosť Apple potrebuje dohnať náskok ostatných firiem, ktoré už do svojich zariadení prvky AI zakomponovali.
  • Výrobca iPhonov preto plánuje spojiť sily s Googlom a chce využiť jeho model Gemini.

Americká technologická spoločnosť Apple rokuje o zabudovaní umelej inteligencie (AI) Gemini od spoločnosti Google do svojho iPhonu. Dnes o tom s odvolaním sa na zdroje píše agentúra Bloomberg. Apple podľa nich zvažoval aj použiť model od firmy OpenAI, ktorú podporuje softvérová spoločnosť Microsoft.

Apple a Google podľa Bloombergu aktívne rokujú o tom, že by výrobca iPhonu získal licenciu Gemini pre niektoré nové funkcie, ktoré budú v tomto roku súčasťou softvéru telefónu.

Apple chystá nové funkcie v rámci pripravovaného systému iOS 18 pre iPhone založený na vlastných modeloch umelej inteligencie, ale hľadá partnera pre generatívne funkcie umelej inteligencie, vrátane funkcií pre vytváranie obrázkov a písanie esejí na základe jednoduchých podnetov, píše agentúra.

image

AI v iPhonoch už od iOS 18. Tieto funkcie si pre nás Apple chystá

Podľa Bloombergu nie je pravdepodobné, že by dohoda bola oznámená do júna. V tomto mesiaci Apple plánuje usporiadať svoju každoročnú konferenciu pre vývojárov Worldwide Developers Conference.

Apple zavádza AI do svojich výrobkov pomalšie ako konkurenti Microsoft a Google, pripomína agentúra Reuters. Generálny riaditeľ Applu Tim Cook vo februári povedal, že firma tento rok plánuje zverejniť viac informácií o svojich plánoch na využitie generatívnej AI. Dodal, že Apple do tejto oblasti "významne investuje".

01 - Modified: 2024-04-25 21:27:13 - Feat.: - Title: Majiteľ Googlu výrazne zvýšil štvrťročný zisk, prvýkrát vyplatí dividendu 02 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Technológiu nákupov bez pokladní od Amazonu stráži AI. Nakupujúcich nesledujú utajene zamestnanci 03 - Modified: 2024-04-24 13:10:29 - Feat.: - Title: Attilu poslal kade ľahšie tretí sponzor. Jasmina dopadla rovnako, obchádza to len túto influencerku! 04 - Modified: 2024-04-26 10:01:32 - Feat.: - Title: Umelá inteligencia si uletela: Takto podľa nej vyzerajú typickí ľudia z európskych krajín. Najviac ťa pobavia Česi a Taliani 05 - Modified: 2024-04-26 13:24:12 - Feat.: - Title: Pomocou AI vytvoril obnažené deepfake fotky detí, umelú inteligenciu tak skoro nepoužije. Britský súd vydal prelomový verdikt
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 04:50