StoryEditor

Kancelária i stan. S dockmi dostanete hudbu všade

02.02.2013, 11:00
Autor:
fnkfnk
Testovali sme tri audiosystémy pre iPhone od Logitechu. Nájdite svojho favorita.

Mini Boombox. Skvelá vec na cesty

Začíname najkompaktnejším prístrojom – Mini Boomboxom. Dizajnovo príťažlivá „krabička” je ľahká, kompaktná a vyzerá štýlovo. Cez bluetooth sa spojí s iPhonom alebo, čo je veľkou výhodou, s akýmkoľvek iným smartfónom. Kvalita hudby je veľmi prijateľná a doslova šokujúco pôsobí výkon reproduktora. Na otázku „čo to tak hučí” budete odpovedať každému, kto ho v plnej sile zažije prvý raz. A môže to byť pokojne v stane, na chate či v hotelovej izbe. Práve na cestovanie je boombox ideálny. Zmestí sa pohodlne aj do dámskej kabelky a v prospech mobility hovorí zabudovaná batéria so slušnou výdržou. Nabíja sa cez mini usb port – buď cez počítač alebo priamo zo siete a slúžiť môže tiež ako hlasný telefón, má aj tlačidlo na prijímanie hovorov. Nevýhodou je však relatívne malý dosah bluetooth pripojenia a občasné problémy pri párovaní telefónu a Boomboxu.

Verdikt: Ideálny spôsob na prehrávanie hudby „v teréne”
Cena: 63,50 eura (k24.sk)



Clock Radio Dock. Kategória odšťavovač


Z terénu sa presúvame domov. Konkrétne do spálne. Tam si miesto nájde Clock Radio Dock. A to práve kvôli funkcii rádiobudíka. Z troch testovaných zariadení má však práve toto reálne najmenšie využitie, relatíve komplikované ovládanie a okrem toho, s iPhonom sa dokáže spojiť iba fyzicky – cez dock. Bezdôrotové spojenie chýba. Na druhej strane, garantuje, že iPhone sa vám do rána nevybije a zaručene vás zobudí. V prípade voľby aj plnohodnotným FM rádiom. Zlaté časy klasických rádiobudíkov sú v každom prípade preč, Clock Radio Dock je vhodnou modernou alternatívou. Jedným dychom však treba dodať, že dizajn ani kvalita vyhotovenia neočaria. A absencia bezdrôtového pripojenia znamená, že pri použití iPhonu 5 je nutná redukcia, zariadenie má totiž starý konektor na Apple zariadenia. V našom prípade Clok Radio Dock po čase zapadol 
prachom, svoju cieľovú skupinu si však zrejme nájde. 

Verdikt: Klasické budenie inak
Cena: 61,50 eura (Alza.sk)



Air Speaker. Špičkový zvuk na diaľku


Pusti už tú hudbu! Táto veta zaznie zrejme na každej párty. Už dávno sa na ňu neodpovedá vložením cédečka do veže - časy sa zmenili. Zoberte do ruky iPhone a rozozvučte naplno celú miestnosť. 
Nie, nemáme na mysli „telefónny" zvuk. Vďaka wifi, iPhonu a systému Air Speaker spravíte z telefónu plnohodnotý základ pre audiosystém. Air Speaker prenáša zvuk cez wifi, to znamená, že ho nekomprimuje. Má teda vynikajúcu kvalitu (jeho cena tomu zodpovedá), ktorá je s prenosom cez Bluetooth neporovnateľná.Okrem toho výborne vyzerá a dokonale zapadne do moderného interiéru obývačky, prípadne manažérskej kancelárie. Mínusom sú občasné nedorozumenia medzi telefónom, wifi sieťou a reproduktorom, niekedy sa totiž navzájom hľadajú dlhšie - inokedy to zas šlo okamžite. Air Speaker slúži aj ako dock (dá sa šikovne zasunúť a schovať, neruší teda celkový dizajn), takže iPhone pohodlne nabije. 
Avšak iba po verziu 4S, lebo rovnako ako Clock Radio Dock má konektor, s ktorým si už päťková verzia netyká.

Verdikt: Elegantný a funkčný doplnok pre párty ľudí alebo manažérov
Cena: 307 eur (Alza.sk)

Snímky: Logitech. Výrobky na testovanie zapožičala spoločnosť Logitech.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. máj 2024 18:33