Prečítajte si rozhovor s Rastislavom Neupauerom, výkonným riaditeľom Mäsovýroba Štefan Knižka.
Údeniny boli v minulosti tradičnou súčasťou jedálnička našich predkov. Ako ich vyrábal váš dedo Štefan Knižka?
Vyrábal ich tradične tak, ako bol naučený, tie receptúry sú vo svojej podstate jednoduché, dedia sa z pokolenia na pokolenie, či už v mäsospracujúcich podnikoch, alebo v rodinách, kde je domáca zabíjačka a výroba domácich mäsových výrobkov súčasťou rodinných tradícií. Základom sú kvalitné suroviny: čerstvé vychladené mäso,
prírodné koreniny, prírodné črevá a dodržanie predpísaných postupov pri ich spracovaní.
Po roku 1989 začali prichádzať do slovenských obchodov trošku iné údeniny – mali krajšiu farbu, menila sa ich chuť, vzhľad. Prečo ste vo vašej firme trvali na tom, že bude pokračovať v tradícii a vyrábať akoby „po s...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2018-04-24 08:35:35 - Feat.: 0 - Title: Už žiadne vegánske klobásy ani slanina. Francúzsko zakáže zavádzajúce názvy
02 - Modified: 2018-11-21 06:30:11 - Feat.: 0 - Title: Slanina, mlieko alebo čipsy: Takto vyzerá 200 kalórií v porciách bežných potravín
01 - Modified: 2024-05-14 12:00:00 - Feat.: - Title: Polárna žiara nad Slovenskom ešte nepovedala posledné slovo. Prečo cez fotoaparát vyzerá inak a čo znamenajú jej rôzne farby?
02 - Modified: 2024-05-14 12:45:16 - Feat.: - Title: Slováci zdolali top favorita. Kvalitou to bol duel NHL, dokázali sme sa vyrovnať s dôrazom Američanov
03 - Modified: 2024-05-13 10:22:47 - Feat.: - Title: Pätica tipov, ako sa jednoducho dopracovať k vysnívanej postave
04 - Modified: 2024-05-13 10:30:00 - Feat.: - Title: Ako vyzerá nočná mora majiteľov elektromobilov v praxi? Vieme, koľko týchto vozidiel za minulý rok reálne na Slovensku zhorelo
05 - Modified: 2024-05-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Jozef Mihál: Zamestnancom pomôže zvýšenie čistej mzdy