StoryEditor

Slováci začínajú boj o šampionát. Vo Švédsku

02.04.2013, 12:03
Autor:
tasrtasr
Našich hokejistov čakajú úvodné dva prípravné zápasy pred MS na Severe Európy.

Po minulotýždňových tréningoch na brehoch Oravskej priehrady čakajú slovenských hokejových reprezentantov v nadchádzajúcich dňoch prvé zápasy v rámci záverečnej prípravy na MS. V stredu 3. apríla v Oskarshamne a o dva dni neskôr vo Växjö preveria aktuálnu formu vicemajstrov sveta z Helsínk 2012 domáci Švédi. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka zamierili do Škandinávie s víťaznými ambíciami a cieľom predviesť konkurencieschopný hokej.

Pre mnohých nominovaných hráčov to budú prvé stretnutia po vyše mesačnej prestávke. "Už sa na tie zápasy tešíme," povedal center bratislavského Slovana Mário Bližňák. "Bude to síce ťažké, herný výpadok určite pocítime a jeden, dva zápasy potrvá, kým sa do toho dostaneme. Treba však byť trpezlivý a netreba mať stresy, treba hrať uvoľnene a zahrať si z chuti."



Kým v tréningovom kempe v Námestove zaberali hokejisti najmä v posilňovni a telocvični, teraz sa začnú venovať nácviku jednotlivých herných činností. "Minulý týždeň bol dosť náročný, splnilo to však svoj účel. Dobre sme si zatrénovali, pripravili sme sa a už to bude len lepšie," poznamenal útočník Pardubíc Martin Bartek. "Vždy je príjemnejšie sa pripravovať, keď sú aj nejaké zápasy a nielen tréningy. Tento týždeň ale bude určite lepší. Príprava bola náročná, ale určite to nebolo nič, čo by sa nedalo zvládnuť," doplnil obranca Slovana Michal Sersen.

Tréner SR Vladimír Vůjtek musel urobiť viacero škrtov v nominácii. Zo zdravotných, osobných či rôznych iných dôvodov sa mu už dávnejšie ospravedlnili obrancovia Ivan Baranka, Tomáš Starosta, Kristián Kudroč, Juraj Mikuš, Richard Stehlík, útočníci Juraj Mikúš, Milan Bartovič, Marcel Hossa, Rastislav Špirko, ku ktorým pribudol najnovšie aj Tomáš Surový. V dueloch na severe Európy nebude môcť počítať ani s brankárom Jánom Lacom a útočníkom Tomášom Záborským, ktorí si doliečujú zranenia. Namiesto nich dostali šancu viacerí náhradníci, ktorí budú mať teraz šancu presvedčiť ho o svojich schopnostiach. "Zápasy so Švédskom by nám mohli napovedať, aká je momentálna forma hráčov. Je to ťažký súper, som však presvedčený, že tam budeme hrať konkurencieschopný hokej i s veľkým množstvom náhradníkov," vyslovil sa pred dvojzápasom Vůjtek, ktorý plánuje oproti súčasnému kádru urobiť pred šampionátom ešte minimálne sedem či osem zmien.

Káder SR pred prípravnými zápasmi proti Švédsku (3. apríla v Oskarshamne a 5. apríla vo Växjö):
Brankári - Jaroslav Janus (HC Slovan Bratislava), Rastislav Staňa (CSKA Moskva/Rus.)

Obrancovia - Ján Brejčák (HC Litvínov/ČR), Marek Ďaloga (HC Pardubice/ČR), Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg/Rus.), Vladimír Mihálik, Michal Sersen, Martin Štajnoch, Ivan Švarný (všetci HC Slovan Bratislava), Karol Sloboda (HC Vítkovice/ČR), René Vydarený (HC České Budějovice/ČR)

Útočníci - Martin Bartek, Radoslav Tybor (obaja HC Pardubice/ČR), Mário Bližňák, Marko Daňo, Libor Hudáček, Roman Kukumberg, Michel Miklík, Peter Ölvecký, Andrej Šťastný (všetci HC Slovan Bratislava), Jakub Gašparovič (Medveščak Záhreb/Chor.), Juraj Majdan (HC Litvínov/ČR), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/Rus.), Ján Sýkora (HC'05 Banská Bystrica), Michael Vandas (HK Poprad)

Káder Švédska:
Brankári - Johan Backlund (Kärpät Oulu/(Fín.), Linus Ullmark (MODO Hockey), Gustaf Wesslau (HV 71)
Obrancovia - Niclas Andersén (Severstaľ Čerepovec), Niclas Lundgren (Växjö Lakers HC), Tom Nilsson (Mora IK), Henrik Tömmernes (Frölunda HC), Stefan Johansson, Tobias Viklund (obaja AIK Štokholm), Elias Fälth (HV 71)
Útočníci - Fredrik Pettersson (Donbass Doneck/KHL), Nicklas Danielsson, Richard Gynge (obaja HC Lev Praha/KHL), Martin Thörnberg (Torpedo Nižnij Novgorod/KHL), Jonathan Granström (Brynäs IF), Dick Axelsson, Joel Lundqvist (obaja Frölunda HC), Mattias Janmark-Nylén (AIK Štokholm), Patrik Carlsson, Andreas Jämtin, William Karlsson (všetci HV 71), Dennis Rasmussen, Robert Rosén (obaja Växjö Lakers HC), Mario Kempe (MODO Hockey)

Program SR vo Švédsku:
Streda 3. apríla o 19:00 v Oskarhamne: Švédsko – SR
Piatok 5. apríla o 19:30 vo Växjö: Švédsko – SR

01 - Modified: 2023-02-01 22:08:12 - Feat.: - Title: Džibutsko, Keňa a Etiópia podporia Somálsko v boji proti radikálnemu hnutiu Šabáb 02 - Modified: 2021-12-21 13:24:27 - Feat.: - Title: Ako bude vyzerať boj proti nelegálnej migrácii? 03 - Modified: 2021-08-04 10:58:33 - Feat.: - Title: Do očkovacej lotérie sa zaregistrovalo už viac ako 300-tisíc ľudí. Toto Slovákom odkazuje Matovič 04 - Modified: 2021-05-25 09:51:05 - Feat.: - Title: Na Slovensku sa podľa Štatistického úradu sčítalo už viac ako päť miliónov obyvateľov 05 - Modified: 2021-05-21 17:06:19 - Feat.: - Title: Kto bol najväčšou obeťou covidu v USA?
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 12:59