StoryEditor

Stoch sa vracia do národného tímu

30.09.2013, 14:58
Autor:
TASRTASR
Tréner Ján Kozák však z nominácie na posledné dva kvalifikačné zápasy vynechal Mareka Hamšíka.

V 23-člennej nominácii trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka na záverečný dvojzápas G-skupiny kvalifikácie MS 2014 proti Grécku a Lotyšsku figuruje opäť aj stredopoliar Miroslav Stoch z PAOK Solún, chýba v nej však Marek Hamšík z SSC Neapol. Slováci už nemajú ani teoretickú postupovú šancu do Brazílie, môžu sa tak bez tlaku prezentovať kvalitnou hrou v záverečných bojoch.
      
V národnom tíme absentuje špílmacher Neapolu Marek Hamšík, ktorý mal zdravotné problémy a tréner Kozák sa rozhodol dať mu voľno. "S Marekom som rozprával vo štvrtok. Mal zdravotné problémy už počas dvojzápasu s Bosnou a Hercegovinou a hral s bolesťami. Po návrate do Talianska mal nahustený program a tie bolesti sa stupňovali, čiže jeho zdravotný stav nie je dobrý. Po rozhovore s ním som prišiel k záveru, že potrebuje dva týždne, aby sa dal zdravotne do poriadku, a aby bol do budúcnosti pre reprezentáciu k dispozícii," povedal Kozák vo videorozhovore pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu a na margo Hamšíkovej náhrady dodal: "Sú v tíme hráči, ktorí dostanú príležitosť a verím, že sa jej zhostia."
      
Z najvyššej domácej súťaže Corgoň ligy figurujú v reprezentačnom kolektíve štyria hráči - brankár Martin Dúbravka, obranca Jozef Piaček a stredopoliar Viktor Pečovský z MŠK Žilina a stredopoliar Senice Tomáš Kóňa.
      


Do najcennejšieho dresu sa disciplinárnom vyradení opäť bude môcť obliecť bývalý hráč Chelsea Londýn, Twente Enschede a Fenerbahce Stoch. "Nikdy som nepochyboval o hráčskych kvalitách Miňa Stocha. Vo Fenerbahce nemal dobré obdobie. Po prestupe sa dobre adaptoval, pravidelne hráva. Dostane príležitosť v reprezentácii a verím, že nám pomôže," povedal kouč SR, ktorý sa vyjadril aj ku výberu Dušana Šventa z rakúskeho Red Bull Salzburg: "Je to hráč, ktorý má svoje kvality. Salzburg hrá teraz dobre a vyhráva, takže len ťažko sa dostáva do základu. Ale vypadol nám Breznaník na tomto poste. Predtým, ako som išiel do funkcii v reprezentácii, som si myslel, že na tomto poste budeme mať najmenšie problémy a vidíte, Breznaník aj Švento mali zdravotné problémy. Ale je zdravý a skúsený, a preto som ho nominoval."
      
Päťdesiatdeväťročný Kozák verí, jeho výber dokáže nadviazať na posledné kvalitné výkony v príprave s Rumunskom (1:1), resp. v kvalifikácii s Bosnou a Hercegovinou: "Už som povedal, že každý medzištátny zápas, o to viac kvalifikačný, je veľmi dôležitý. Preto verím, že sa hráči dobre pripravia, hoci je to samozrejme veľmi ťažký dvojzápas. Verím, že nadviažeme na dobré zápasy s Bosnou a uvidíme, ako to dopadne."
      
Slováci zakončia kvalifikáciu MS dvoma duelmi u súperov - 11. októbra v Grécku (Atény) a 15. októbra v Lotyšsku (Riga). V tomto kalendárom roku A-tím SR vyhral jeden zápas, v septembri sa tešil v Zenici po kvalifikačnom triumfe nad Bosnou a Hercegovinou 1:0. O ďalšie štyri dni rovnakému súperovi podľahol v Žiline 1:2. Na konte má z ôsmich kvalifikačných duelov tri výhry, tri remízy a dve prehry, 12 bodov a skóre 9:7. Lídrom G-skupiny je Bosna so ziskom 19 bodov, rovnaký počet majú aj druhí Gréci, Slováci sú tretí.

Nominácia SR na dvojzápas kvalifikácie MS 2014 v Grécku a v Lotyšsku (11. októbra o 20.45 h v Aténach, resp. 15. októbra o 20.10 h v Rige):
brankári: Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Martin Dúbravka (MŠK Žilina)
obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Dušan Švento (Red Bull Salzburg), Kornel Saláta (Tom Tomsk), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Jozef Piaček (MŠK Žilina)
stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Karim Guédé (SC Freiburg), Samuel Štefánik (NEC Nijmegen), Juraj Kucka (FC Janov), Tomáš Kóňa (FK Senica), Stanislav Šesták (Bursaspor), Miroslav Stoch (PAOK Solún), Vladimír Weiss (Olympiakos Pireus)
útočnícvi: Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň), Marek Bakoš (Viktoria Plzeň), Martin Jakubko (Amkar Perm), Erik Jendrišek (Energie Cottbus), Adam Nemec (1. FC Union Berlín)
náhradníci:
      brankári: Ján Novota (Rapid Viedeň), Matúš Putnocký (Slovan Bratislava)
      obrancovia: Ľubomír Michalík (Kairat Almaty), Marián Čišovský (Viktoria Plzeň), Marek Čech (FC Bologna)
      stredopoliari: Róbert Mak (1. FC Norimberg), Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok)
      útočníci: David Depetris (Caykur Rizespor), Jakub Sylvestr (Erzgebirge Aue), František Kubík (Arsenal Kyjev)

01 - Modified: 2005-06-29 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Tipy z regiónov
01 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 02 - Modified: 2024-02-28 16:00:00 - Feat.: - Title: Oppo hlási veľké rozšírenie pôsobnosti v Európe. Budeme si môcť zakúpiť nasledujúce vlajkové modely 03 - Modified: 2024-01-26 09:30:00 - Feat.: - Title: Legenda sa vracia. Nasťa Kuzminová už dnes nastúpi na majstrovstvách Európy, môže sa postarať o biatlonový zázrak 04 - Modified: 2023-11-30 15:03:40 - Feat.: - Title: Ikonický Woods je späť: Tiger je žijúca legenda a absolútny fenomén. Pre golf je to sviatok, teší experta 05 - Modified: 2023-10-22 09:13:08 - Feat.: - Title: Slováci dúfajú pred MS v historickú medailu. Bez vysokých ambícií tam ani nemusíme cestovať, burcuje kapitán
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 03:38