StoryEditor

Slovan prehral. Nestačil na nováčika KHL

03.10.2013, 14:27
Autor:
TASRTASR
Zverenci trénera Rostislava Čadu prehrali na ľade Vladivostoku 1:3.

Hokejisti Slovana Bratislava zakončili štvorzápasový výjazd na klziskách súperov štvrtkovou prehrou 1:3 na ľade nováčika KHL Admiralu Vladivostok. Jediný gól hostí strelil v 24. minúte český legionár Tomáš Netík, domáci ešte v druhej tretine otočili skóre. Zverenci trénera Rostislava Čadu v treťom dejstve napriek obrovskému množstvu šancí už nedokázali vyrovnať, naopak, výhru Admiralu v závere spečatil do prázdnej bránky Enver Lisin.
      


Slovanisti tak na svojom sibírsko-ďalekovýchodnom tripe získali v štyroch stretnutiach šesť bodov za víťazstvá v Novokuznecku a Chabarovsku.
      
Slovenský účastník KHL má teraz päť dní voľna a potom ho čaká dlhá, šesťzápasová séria zápasov na domácom klzisku. Otvorí ju v stredu o 19.00 súbojom proti Metallurgu Magnitogorsk.

Admiral Vladivostok - Slovan Bratislava 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
      Góly: 33. Gynge (Sokolov), 38. Bergfors (Lisin, Osipov), 60. Lisin - 24. Netík (Sersen). Rozhodovali: Zacharov, Cyplakov - Aljošin, Ivanov, vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše Kolena (Slovan) 10 min za vyhodenie puku mimo hraciu plochu, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 5500 divákov.
      Admiral Vladivostok: Lundström - Osipov, J. Antropov, Porseland, Ternavskij, Poleščuk, Kostromitin, Zemčjonok - Lisin, Schütz, Bergfors - Lesnuchin, Drugov, Bortnikov - Pervušin, A. Kuznecov, Barbašev - Gynge, Gračev, K. Sokolov
      Slovan Bratislava: Kopřiva - Škoula, Kutlák, Sersen, Mojžíš, Mihálik, Sigalet - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Kukumberg, Matoušek, Hudáček - Daňo, Kolena, Bakoš
      
Úvodná tretina priniesla svižný hokej, v ktorom sa hra rýchlo prelievala z jednej strany na druhú. Už pár sekúnd po otváracom buly mohol otvoriť skóre Bergfors, ale sám pred Kopřivom mieril mimo. Slovan odpovedal sériou šancí, Kukumberg, Sersen z dorážky a ani Miklík však nedokázali prekonať Lundströma v domácej bránke. V 9. minúte si išiel na trestnú lavicu sadnúť Netík za seknutie súpera, no paradoxne najväčšiu šancu si počas vylúčenia utvorili hostia, Ölvecký sa dostal do úniku a chcel prepáliť puk pomedzi Lundströmove betóny, švédsky brankár ich ale včas zavrel. Podobnú príležitosť si vytvoril počas presilovky Slovana zasa Barbašev. V samom závere tretiny sa dostali Vondrka s Miklíkom do prečíslenia 2 na 1, druhý menovaný však prudkú prihrávku nedokázal usmerniť do siete.
      
Druhé dejstvo sa začalo pre Slovan výborne, v 24. minúte po Sersenovej delovke upratal puk do ľavého horného rohu Lundströmovej bránky Netík a poslal hostí do vedenia. Tí sa však nevyvarovali vylúčení a hoci v nich neinkasovali, stáli ich množstvo energie. Admiral si v presilovkách vynútil chvíľami drvivý tlak, Kopřiva dokázal zlikvidovať pokusy Lisina, Schütza a skvele zakročil aj proti Bergforsovi a Drugovovi. V 33. minúte sa však už po vypršaní Mojžíšovho trestu zlostil, lebo jeho spoluhráči zle striedali, čo využil Gynge, ktorý v úniku chladnokrvne zakončil pomedzi betóny českého brankára - 1:1. Vzápätí mohol Lesnuchin pridať druhý zásah domácich, podarilo sa to až v 38. minúte Bergforsovi, ktorému pripravil gól ako na tácni Lisin. "Belasí" zovretí do klieští sa len s ťažkosťami dostávali z vlastného obranného pásma, ojedinelú streleckú príležitosť mal Miklík, no pálil nepresne.
      
V tretej časti Slovan postupne vyrovnal hru a pri vylúčení Poleščuka mal vyrovnávajúci gól na hokejke Miklík, prihrávku Ölveckého nedokázal z tesnej blízkosti zasunúť do siete. Na druhej strane dopravil po bekhendovej kľučke puk za Kopřivov chrbát Lisin, ale rozhodcovia gól neuznali pre prihrávku rukou. V rýchlom slede sa ocitol v sľubnej šanci Kukumberg, Lundström podržal svoje mužstvo. Slovan si v tejto fáze vypracoval dostatok príležitostí na vyrovnanie, horel však v koncovke. V 51. minúte Bartovič v samostatnom úniku skúšal bekhendový blafák, domáci brankár jeho úmysel prečítal, vzápätí Hudáček a Miklík v dobrých pozíciách nenamierili ideálne. Slovan to v závere skúsil bez brankára v šestici, 11 sekúnd pred sirénou však spečatil víťazstvo domácich gólom do prázdnej bránky kapitán Lisin.
      
Rostislav Čada, tréner Slovana (zdroj: hcslovan.sk): "Nás v dnešnom veľmi rýchlom, bojovnom zápase môžu mrzieť dve veci. Prvá, že za stavu 1:0 pre nás sme boli štyrikrát vylúčení, čo domácim umožnilo návrat do hry. Druhá - v poslednej tretine, kedy sme mali množstvo šancí a nevyužili sme ich. Myslím si, že za predvedený výkon sme si minimálne remízu zaslúžili."

01 - Modified: 2005-07-06 09:39:34 - Feat.: 0 - Title: Bazary stále nedodržují zákon, zjistily kontroly
01 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 02 - Modified: 2024-04-03 14:32:04 - Feat.: - Title: Valábik pre HN: Nemyslím si, že by pre hráčov z KHL prišla pozvánka do prípravy 03 - Modified: 2024-03-30 19:00:38 - Feat.: - Title: Slovan zdolal Podbrezovú v skupine o titul. Tri body zariadil v prvej minúte nadstavenia Marcelli 04 - Modified: 2024-03-07 09:40:18 - Feat.: - Title: Prehra má väčšiu váhu ako víťazstvo 05 - Modified: 2024-02-23 12:05:57 - Feat.: - Title: Polícia riešila pri štvrtkovom zápase Slovana viaceré prípady porušenia zákona
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 11:51