StoryEditor

Cibulkovú sfúkla na Novom Zélande Pennettová

07.01.2010, 10:11
Autor:
TASRTASR

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v novozélandskom Aucklande (dotácia 220.000 dolárov). Zverenka českého trénera Jaroslava Bulanta prehrala s najvyššie nasadenou Taliankou Flaviou Pennettovou za 62 minút hladko v dvoch setoch 1:6 a 2:6. Cibulková ani v treťom vzájomnom zápase na tvrdom povrchu nenašla účinnú protizbraň na disponovanú svetovú dvanástku a vo vzájomnej bilancii prehráva 1:3. Slovenská fedcupová reprezentantka si z Aucklandu odnáša prémiu 5340 dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne 70 bodov.

Cibulkovej nevyšiel úvod stretnutia s Pennettovou, keď dvakrát stratila vlastné podanie a Talianka si vybudovala náskok 4:0. Cibulková robila príliš veľa nevynútených chýb, pri jednotlivých úderoch jej chýbal lepší tajming, čo bolo vodou na mlyn Pennettovej, ktorá bola trpezlivejšia a agresívnejšia. Tréner Bulant Cibulkovú nabádal, aby s Taliankou nešla do krosových výmen a snažila sa hrať viac po čiarach a aj keď v tomto smere nastalo mierne zlepšenie, Pennetová už prvý set z rúk nepustila. Na začiatku druhého dejstva si v dobrej pohode hrajúca talianska jednotka po rýchlom brejku vybudovala náskok 4:1 a vďaka kvalitnému servisu už zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenila pri podaní Cibulkovej v poradí druhý mečbal, keď loptička z rakety Slovenky skončila v sieti.

Cibulková nebola úplne spokojná s vystúpením na prvom turnaji v novej sezóne. "Dnešný zápas trochu poznačil moje účinkovanie tu v Aucklande. Bol to z mojej strany nevydarený tenis, akoby som bola tuhá, k loptičkám som prichádzala neskoro, počas celého stretnutia som mala problémy s tajmingom. Nebol to skrátka môj deň," Cibulková vyhrala na Novom Zélande dva zápasy, ale od štvrťfinálového čakala viac. "Jasné, turnaj splnil očakávania, odohrala som dva dobré duely, ale súboj s Pennettovou som mal mať iný obraz. Bol to zlý zápas, stáva sa to, možno som bola trochu aj premotivovaná. Na tréningu mi to proti nej šlo, vtedy som dominovala, ale zápas je úplnou inou záležitosťou. Zajtra sa presúvame do Sydney, dúfam, že smerom k Australian Open bude moja forma gradovať," sumarizovala účinkovanie na úvod roka Cibulková.

Jej štvrtková súperka Pennettová po skončení zápasu naopak vyjadrila radosť zo svojho koncentrovaného výkonu. "Hrala som neskutočne dobrý tenis, so svojím výkonom som veľmi spokojná. Dominika je veľmi dobrá hráčka, veľká bojovníčka, čo potvrdila aj v stredajšom zápase s Aravane Rezaiovou, dnes som však eliminovala jej zbrane. V úvode sezóny sa cítim vo veľmi dobrej forme, dúfam, že mi to vydrží čo najdlhšie," povedala Pennettová pre akreditované médiá. Cibulková napriek hladkej prehre dosiahla v Aucklande najlepší výsledok na okruhu WTA od júla 2009, keď bola vo štvrťfinále na antuke vo švédskom Bastade. Po augustovom turnaji v Toronte dva mesiace pauzovala pre únavovú zlomeninu rebra a vynechala aj záverečné grandslamové podujatie sezóny US Open. Do súťažného kolotoča sa vrátila v októbri v Moskve, no na turnaji o Kremeľský pohár skončila hneď v 1. kole na rakete Španielky Marie Jose Martinezovej Sanchezovej.

 

dvojhra - štvrťfinále:
Flavia Pennettová (1-Tal.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:1, 6:2

01 - Modified: 2024-05-12 13:23:12 - Feat.: - Title: Slovenská tenistka Šramková postúpila už do osemfinále dvojhry na turnaji WTA v Ríme 02 - Modified: 2024-04-24 13:10:29 - Feat.: - Title: Attilu poslal kade ľahšie tretí sponzor. Jasmina dopadla rovnako, obchádza to len túto influencerku! 03 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 04 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 05 - Modified: 2024-03-28 12:38:16 - Feat.: - Title: Dominika Cibulková má jasno, koho chce za prezidenta. Otvorene vyjadrila svoj názor
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. máj 2024 21:51