StoryEditor

Piloti McLarenu dostali zákaz hovoriť

24.08.2007, 00:00
Po udalostiach na poslednej Veľkej cene Maďarska formuly 1 neutíchajú špekulácie o neprieteľských vzťahoch medzi pilotmi McLarenu, obhajcom titulu Fernandom Alonsom a lídrom celkového poradia Lewisom Hamiltonom. Alonso pred tromi týždňami na okrhu Hungaroring zablokoval v kvalifikácii v boxoch svojho tímového kolegu tak, že Hamilton už nestihol záverečné kolo. 22--ročný Brit nakoniec kvalifikáciu vyhral a Alonso dostal trest, musel štartovať až zo šiestej priečky. Najmä kvôli tomuto incidentu dostali obaja piloti od vedenia tímu prísný zákaz komunikovať pred pretekom v Turecku mimo tlačových besied a nesmú hovoriť ani o vzťahoch medzi sebou.

Po udalostiach na poslednej Veľkej cene Maďarska formuly 1 neutíchajú špekulácie o nepriateľských vzťahoch medzi pilotmi McLarenu, obhajcom titulu Fernandom Alonsom a lídrom celkového poradia Lewisom Hamiltonom. Alonso pred tromi týždňami na okruhu Hungaroring zablokoval v kvalifikácii v boxoch svojho tímového kolegu tak, že Hamilton už nestihol záverečné kolo. 22--ročný Brit nakoniec kvalifikáciu vyhral a Alonso dostal trest, musel štartovať až zo šiestej priečky.
Najmä kvôli tomuto incidentu dostali obaja piloti od vedenia tímu prísny zákaz komunikovať pred nedeľňajším pretekom v Turecku mimo tlačových besied a nesmú hovoriť ani o vzťahoch medzi sebou. "Idem od jednej veľkej ceny k druhej, v Isanbule chcem dosiahnuť čo najlepší výsledok," stroho skonštatoval Alonso, ktorý na vedúceho muža šampionátu a tímového kolegu Hamiltona stráca v celkovom poradí sedem bodov. Nováčik formuly 1 má pred záverečnou časťou sezóny jediný cieľ, získať majstrovský titul. "Teším sa na výzvu, ktorá ma čaká -- udržať sa na čele celkového poradia šampionátu," uviedol Hamilton.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
14. máj 2024 05:50