StoryEditor

Zranené zviera Jankovičová, s bolesťou hrá lepšie

22.01.2008, 08:16
Autor:
SITASITA

Srbská tenistka Jelena Jankovičová, zdá sa, ani nestíha registrovať svoje zdravotné problémy. "Nemôžem vám poskytnúť detaily. Keby som začala, už neskončím," zažartovala si na vlastný účet tretia nasadená na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne po utorňajšom štvrťfinálovom triumfe nad obhajkyňou titulu Serenou Williamsovou 6:3, 6:4 v zápase s 11 brejkami a jedným súbežným ošetrovaním oboch aktérok. Američanku sužoval pľuzgier na palci pravej nohy, súperku iritovalo stehno ľavej nohy. "Akoby do mňa vrazili nôž - bolo to naozaj veľmi bolestivé. Pomyslela som si: Bože môj, znova niečo? Už som zo všetkých tých zranení hotová."
Dvadsaťdvaročná Belehradčanka Jankovičová vlani absolvovala aj s Pohárom federácie 102 zápasov, najviac zo všetkých profesionálov, vrátane mužov. Pred príchodom na Grandslam Ázie a Pacifiku mala z ostatných 11 duelov, na ktoré nastúpila, bilanciu 2:9, pričom až štyri z týchto prehier sa zrodili skrečom. Dvakrát už počas plynúceho stretnutia odstúpila na Hopmanovom pohári v Perthe, a to pre natiahnutý zadný stehenný sval na pravej nohe. Vo finále s USA radšej vôbec nepokúšala osud vo dvojhre. V zime podstúpila operáciu nosných dutín.
V Melbourne sa sťažovala na ťažkosti s pravým ramenom i chrbticou a celkovú vyčerpanosť: "Dolieha na mňa veľká únava. Už na začiatku roka ma trápi veľa rôznych partií tela. Problémy, ktoré som mala na Hopman Cupe, síce už pominuli, ale objavili sa iné. Možno ide o reakciu organizmu na tú kompenzáciu, ktorú musel vykonávať. Po celom tele ma pobolieva nejaký ten sval," sťažovala sa už minulý týždeň Jankovičová. V 1. kole proti Rakúšanke Tamire Paszekovej čelila trom mečbalom. Teraz skonštatovala: "Som ako zranené zviera - len idem a idem. Chcem byť zdravá a hrať bez akýchkoľvek bolestí. Keď ich však mám, viac sa na dvorci sústredím a počínam si dobre, hoci som tu sama od seba nečakala veľa. Najdôležitejšie je bojovať a nevzdávať sa. Práve to ma dostalo až do semifinále, hoci každé z tých dievčat na druhej strane siete malo proti mne nejakú tú výhodu."
Držiteľka 5 turnajových titulov Jankovičová sa v boji o svoje prvé grandslamové finále stretne s postupujúcou zo zápasu Justine Heninovej s Ruskou Mariou Šarapovovou. Proti Belgičanke má ubíjajúcu bilanciu 0:9 a s Ruskou 1:3.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. máj 2024 04:05