StoryEditor

Suchý pomohol zastaviť Nashville

28.10.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
V šiestich nočných zápasoch NHL sa predstavil jediný slovenský hokejista. Obranca Columbusu Radoslav Suchý v domácom dueli s Nashvillom (3:2 pp) prihral v predĺžení na rozhodujúci gól, ktorý strelil v oslabení Adam Foote a ukončil tak impozantnú víťaznú sériu súpera.

V šiestich nočných zápasoch NHL sa predstavil jediný slovenský hokejista. Obranca Columbusu Radoslav Suchý v domácom dueli s Nashvillom (3:2 pp) prihral v predĺžení na rozhodujúci gól, ktorý strelil v oslabení Adam Foote a ukončil tak impozantnú víťaznú sériu súpera. V prvej minúte predĺženia Suchý vyslal do brejku svojho kolegu v obrane, ktorý napriek početnej nevýhode dlho neváhal so strelou a z pravého kruhu prekonal zápästím brankára Tomáša Vokouna. "Pôvodne som chcel prihrať, ale obranca si dobre pokryl Marchanta. Je zábava streliť takýto gól. Ako obranca som sa ocitol v úplne neznámom teritóriu," povedal Foote. Bývalá dlhoročná stálica Colorada tak prerušila víťaznú sériu predátorov, ktorá sa zastavila na čísle osem, vďaka gólu Adama Halla 20 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času však klub z Tennessee stále zostáva nezdolaným v 60-minútovom hracom období.
Až v predĺžení sa rozhodlo aj v Caroline, kde domáci zvíťazili nad Bostonom 4:3. Hurikáni dokázali druhýkrát za sebou otočiť vývoj stretnutia, v ktorom prehrávali dvojgólovým rozdielom. V RBC Center v Raleigh svietil po polovici na tabuli stav 1:3, no František Kaberle, Erik Cole a svojím druhým gólom Matt Cullen zariadili dokonalý obrat. "Je mi jedno, akým spôsobom sa dopracujeme k výhre, no na druhej strane určite nechceme opakovať takýto scenár každú noc," povedal center Canes Eric Staal, autor dvoch gólových prihrávok.
Hrdinom súboja Anaheim -- Calgary (4:1) bol domáci Jean-Sebastien Giguere. Kanadský brankár si zaspomínal na záver ročníka 2002/2003, keď získal Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play-off, teraz sa po zranení slabín vrátil na ľad a zneškodnil 25 z 26 striel súpera. "Bol som síce týždeň mimo hry, no cítil som sa fajn," povedal Giguere, ktorý kapituloval iba po strele najväčšej hviezdy plameňov Jaroma Iginlu.
NHL
Výsledky:
Buffalo -- Washington 2:3, Carolina -- Boston 4:3 pp, Columbus -- Nashville 3:2 pp (za domácich Suchý 0+1), New Jersey -- Tampa Bay 3:6, Dallas -- San Jose 4:5 pp, Anaheim -- Calgary 4:1

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. máj 2024 15:59