StoryEditor

Popradskú drámu ukončil Faith

10.04.2006, 00:00

Hokejisti HK Tatravagónka ŠKP Poprad zvíťazili vo včerajšom prvom finálovom zápase T-Com Extraligy nad MsHK Žilina 4:3 a ujali sa vedenia v sérii. O triumfe domácich rozhodol v 51. minúte útočník Juraj Faith. Zverenci trénera Ladislava Svozila tak v play-off stále nepoznajú premožiteľa, keď vyhrali vo všetkých deviatich vystúpeniach v tohtoročných vyraďovacích bojoch. Druhý finálový duel je na programe dnes o 17.00 opäť na popradskom ľade.
V beznádejne vypredanej Tatravagónka aréne sa od začiatku hralo v rýchlom tempe. Skóre duelu otvoril už v 3. min Kokavec, keď prepasíroval puk cez Kožuchove betóny. Domáci dokázali kontrovať už o necelé štyri minúty. V popradskej presilovke sa Pavličko v dobrej pozícii neulakomil a pri druhej žrdi našiel úplne voľného Krotáka -- 1:1. Žilinčania sa však na rozdiel od predchádzajúcich vystúpení nebáli otvorene útočiť a ešte do prvej prestávky im vrátil vedenie po nádhernej kombinácii produktívneho tretieho útoku český kanonier Václav Král.
V druhom dejstve Podtatranci zatlačili súpera do obranného pásma a dokázali si vytvoriť niekoľko výborných streleckých šancí, Lipovský však bol na mieste. Naopak, Král mohol na druhej strane pridať svoj jubilejný desiaty gól v play-off. Zaslúženého vyrovnania sa domáci dočkali v 39. min, keď sa strelecky presadil uzdravený Škovira po prihrávke Krotáka.
Popradský kapitán Kroták neprestal vyťahovať z talóna ďalšie parády. V 43. min si ostrieľaný veterán vymenil puk s Michalom Segľom a prvýkrát dal svojmu tímu vedenie. Zápas ako na hojdačke gradoval. Rehákovi sa síce podarilo zo skrumáže vyrovnať, no deväť minút pred koncom prepálil Faith z uhla Lipovského a rozhodol o domácom triumfe.
Ladislav Svozil, tréner Popradu: Po dlhšej prestávke sme sa cítili na začiatku veľmi nervózni a umožnili sme Žiline dostať sa dvakrát do vedenia. Som rád, že sme tento zápas otočili, stálo nás to však veľa síl.
Ján Šterbák, tréner Žiliny: Boli sme svedkami dobrého stretnutia. O víťazstve Popradu rozhodli naše chyby pri nedodržiavaní pokynov v taktickom systéme hry. Najmä prvá formácia Popradu bola na neudržanie.
T-COM EXTRALIGA
Finále, 1. zápas: Poprad -- Žilina 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)
, góly: 6. Kroták, 39. Škovira, 43. Kroták, 51. Faith -- 3. Kokavec, 11. V. Král, 46. Rehák, 5 500 divákov, stav série: 1:0

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. máj 2024 22:43