StoryEditor

Artmedia po boji nakoniec do Pohára UEFA

06.12.2005, 23:00
Futbalisti Artmedie Bratislava sa rozlúčili s prestížnou Ligou majstrov domácou bezgólovou remízou s Portom. Slovenský majster mal veľmi blízko k postupu, ale strelecká smola ho pripravila o víťazstvo.

Futbalisti Artmedie Bratislava sa rozlúčili s prestížnou Ligou majstrov domácou bezgólovou remízou s Portom. V druhom zápase skupiny H remizoval Glasgow Rangers s Interom Miláno 1:1, a škótsky tím tak odprevadí Talianov do osemfinále tejto súťaže. Veľmi blízko k postupu mal aj slovenský majster, ktorého len strelecká smola pripravila o domáce víťazstvo.
Ešte hodinu a pol pred začiatkom zápasu nebolo jasné, či sa na Tehelnom poli bude vôbec hrať. Nepríjemný a vytrvalý dážď úplne rozmočil terén, ktorý bol na hrane regulárnosti. Nemecký rozhodca Markus Merk však po svojom príchode na štadión uznal hraciu plochu za spôsobilú. Obom mužstvám bolo jasné, že kombinačnou hrou sa na takomto teréne len ťažko presadia, takže sa sústredili najmä na dlhé nakopávané centre a štandardné situácie. Práve zo štandardiek pohrozili v úvodnej pätnásťminútovke obe mužstvá. Najprv Kozákov center narobil problémy pred brankárom Baiom, no väčšiu šancu si vypracovalo Porto. Loptu smerujúcu za chrbát bezmocného gólmana Čobeja nešťastne vyhlavičkoval nad bránku Pepé. Využiť nerovný terén sa potom snažili hráči strelami po zemi, ale Fodrek ani Lucho neuspeli. Najväčšia šanca domáceho tímu prišla v 35. minúte, keď Borbély šikovne obohral brankára Baiu, no je center pred prázdnu bránku stačila obrana Porta zneškodniť. Z následného rohového kopu nebezpečne hlavičkoval Staňo. Do druhého polčasu nastúpili domáci futbalisti útočne naladení, pričom najmä Obžera zamestnával Baiu. Jeho prudký center i strela spoza šestnástky sa však gólom neskončili. V 51. minúte mal ten istý hráč na kopačke úvodný gól, keď sa sám rútil na brankára hostí. Ani do tretice neuspel. V týchto chvíľach zverenci tréner Vladimíra Weissa na trávniku dominovali a stále sa tlačili do šestnástky hostí. Pri ďalšej výbornej príležitosti čaroval po Hartigovej strele Baia. Práve aktívny český legionár sa v 60. minúte zranil a musel ho vystriedať Vaščák. Dramatické chvíle pokračovali ďalej. Obrovskú smolu mali domáci v 64. minúte. Prieniku striedajúceho Vaščáka chýbali naozaj len milimetre, navyše brankár Baia zasahoval rukou mimo pokutového územia. Rozhodca Merk to však nepostrehol. Rovnako tak jasnú ruku Pepého o niekoľko minút neskôr. Hostia hrozili len sporadicky, ale Čobej bol pozorný. Napriek zdevastovanému trávniku sa hral na Tehelno poli zaujímavý zápas, keďže obe mužstvá chceli zvíťaziť. Bližšie ku gólu mali naďalej domáci. Po Staňovej hlavičke chýbal Borbélymu len krôčik. Jednoznačne lepšia Artmedia definitívne urazila šťastenu štyri minúty pred koncom, keď Vaššák z päťky neprekonal Baiu.

Skupina H
Artmedia - Porto 0:0

Rozhodovali: Merk - Schäer, Salver (všetci Nem.), 9542 divákov.
Artmedia: Čobej - Petráš, Debnár, J.Ďurica, Urbánek - Obžera (87. Halenár), J. Kozák, Staňo, Borbély, Fodrek - Hartig (60. Vaščák)
Porto: Vitor Baia - Ricardo Costa, Pepe, Pedro Emanuel (58. Bosingwa), Peixoto - Lucho González, Assun#231#ao, Diego (46. Almeida) - Quaresma (72. Jorginho), McCarthy, Lisandro López
1. Inter Miláno* 6 4 1 1 9:4 13
2. Glasgow* 6 1 4 1 7:7 7
3. Artmedia 6 1 3 2 5:9 6
4. FC Porto 6 1 2 3 8:9 5

01 - Modified: 2003-02-03 14:01:38 - Feat.: 0 - Title: Zeleninové rizoto s TOFU 02 - Modified: 2003-02-03 14:01:54 - Feat.: 0 - Title: TOFUburger
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. máj 2024 03:15