StoryEditor

Rozhodli jedna-dve lopty

23.01.2006, 23:00

V zápase s Rusom Davydenkom ste mali skvelý úvod, keď ste viedli 2:0 na sety. Čakali ste takýto priebeh?
-- Hral som naozaj veľmi dobre, nerobil som skoro žiadne chyby. Tie boli na jeho strane, čím mi veľmi pomohol.
V treťom ste mali náskok 4:3 na gemy a 30:0 pri svojom podaní. Už sa zdalo, že je o všetkom rozhodnuté. Zlomili vás dva údery Davydenka, ktorý poslal loptičku dvakrát na čiaru?
-- Mal šťastie, padlo to presne do rohu, to sa nedá natrénovať. Celkovo môžem povedať, že o všetkom rozhodla jedna-dve lopty. Keď prelomil moje podanie a potom udržal svoje, vtedy sa to obrátilo. Cítil som, že je zle. Davydenko mal viac síl, nielenže dovtedy nestrávil na kurte toľko času ako ja, ale hral svoje zápasy neskôr, keď už nebolo také teplo. Mohli ste vidieť, že po treťom sete už bol o krok vpredu. Stále som bojoval, ale nemal som už dosť síl behať za všetkými loptičkami. Keď prestal robiť chyby, bolo to už veľmi ťažké.
Odohrali ste v Melbourne štvrtý päťsetový zápas v rade. Nebolo toho už na vás trochu priveľa?
-- Bol som poriadne unavený, v žiadnom prípade som už nechcel hrať päť setov. Už po druhom päťsetovom maratóne s Belgičanom Normanom som mal toho dosť a vyhral som ho so šťastím. Nehovoriac o ďalšom súboji s Rusom Andrejevom v úmornej horúčave. Po tomto zápase som navyše neregeneroval podľa predstáv.
Prečo?
-- Takmer celú noc som nespal, nedovolila mi bolesť ľavého chodidla, na ktorom som mal nepríjemný pľuzgier. Asi do štvrtej ráno som bol hore. Na druhý deň som bol naozaj v obavách, či budem môcť nastúpiť a nebol som si istý ani pri rannej rozcvičke. Napokon som však bol s mojím výkonom celkom spokojný. Myslím si, že šnúra štyroch päťsetových zápasov sa pritrafí raz za život, takže zvyšovať tréningové dávky mi už netreba.
Ako ste spokojný celkovo so svojím vystúpením na Australian Open?
-- Samozrejme, som sklamaný z poslednej prehry, ale na to, v akej forme som bol pred týmto turnajom, to bolo napokon veľmi dobré. Myslel som si, že odohrám dve kolá, ale rozohral som sa. Musím však priznať, že tento rok bol postup medzi najlepších šestnásť naozaj veľmi vydretý.
Čo plánujete v najbližších dňoch?
-- Najprv dovolenku na ostrove Bora Bora v tichomorí. Naozaj si potrebujem trochu oddýchnuť. No a potom už príprava na daviscupový zápas v Čile.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. máj 2024 14:25