StoryEditor

Návrat Gáboríka. Budaj ho vychytal

07.01.2007, 23:00
34 zápasov čakal klub NHL Minnesota Wild na návrat svojej najväčšej hviezdy, Slováka Mariána Gáboríka. Ten po zranení slabín nastúpil prvýkrát od 21. októbra v zápase proti Coloradu, "divosi" však prehrali 1:2 po samostatných nájazdoch.

34 zápasov čakal klub NHL Minnesota Wild na návrat svojej najväčšej hviezdy, Slováka Mariána Gáboríka. Ten po zranení slabín nastúpil prvýkrát od 21. októbra v sobotňajšom zápase proti Coloradu, "divosi" však prehrali 1:2 po samostatných nájazdoch. Gáborík sa bodovo nepresadil a najlepším mužom zápasu bol ďalší Slovák, brankár "lavín" Peter Budaj.

Dobrý výkon, no nebodoval
Rodák z Trenčína odohral v tejto sezóne len osem zápasov s bilanciou štyri góly a tri asistencie. Najproduktívnejší hráč histórie Wild (298 bodov) si hneď na začiatku sezóny natiahol slabiny a absolvoval viackrát špeciálne procedúry v Los Angeles a Vancouveri. Pre problémy so slabinami vynechal Gáborík 17 zápasov aj v uplynulom ročníku najprestížnejšej hokejovej súťaži na svete. Slovenský reprezentant sa prezentoval dobrým výkonom, na Budajovu bránu vyslal päť streleckých pokusov a pochválil ho aj tréner Minnesoty Jacques Lemaire.
"Je skvelé opäť naskočiť na ľad a hrať. Bez hokeja som bol dosť dlhý čas," povedal 24-ročný krídelník. Minnesote by Gáboríkov návrat mohol pomôcť k zlepšeniu tragickej úspešnosti na súperových ihriskách. Tím Wild čaká najbližšie totiž štvorzápasová šnúra na ihriskách súperov, kde nevyhral už desať zápasov za sebou.

Nová hviezda? Peter Budaj
Najlepšie obdobie v NHL prežíva v súčasnosti slovenský brankár Peter Budaj. Rodák z Banskej Bystrice totiž na prelome rokov vytlačil z brány Colorada skúsenejšieho Joseho Theodora a v Minnesote odchytal už svoj piaty zápas. Gólman Avalanche pritom vychytal v Minnesote tretie víťazstvo za sebou, keď za svoj chrbát pustil iba jeden gól v riadnom hracom čase. V rozhodujúcich nájazdoch dokázal slovenského reprezentanta prekonať iba krajan Pavol Demitra. V drese Colorada sa však v rozstrele presadili Wolski a Hejduk.
"Toto víťazstvo má pre nás veľkú cenu, pretože situácia v našej divízii je veľmi tesná. Dosiahli sme síce zopár dobrých výsledkov, no to nás nesmie príliš uspokojiť," vyjadril sa Budaj, ktorý má na svojom konte už 12 víťazstiev z 22 štartov v aktuálnej sezóne. Dvadsaťštyriročný brankár si po súboji v Minnesote zlepšil svoje štatistiky, ktoré momentálne predstavujú 2,41 inkasovaného gólu na zápas a 91-percentnú úspešnosť zásahov.

SLOVÁCI V SOBOTU
Višňovský (Los Angeles) 1G + 1A
Šatan (Islanders) 1G

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 07:07