StoryEditor

Reprezentácia chce zabudnúť na Česko

05.10.2006, 00:00

Ak si chce naša reprezentácia udržať reálne šance na postup zo skupiny, mali by naši futbalisti zdolať aspoň Wales. V opačnom prípade sa naša reprezentácia bude opäť potácať na nepostupových priečkach. V sobotňajšom zápase proti Walesu tak majú naši reprezentanti šancu na reparát.
Wales má Angličanov
Tento tím sa určite neoplatí podceňovať, aj keď na prvý pohľad vyzerá neškodne. Ich viacerí hráči pôsobia v kvalitných anglických prvoligových tímoch. V útoku sa môžu spoľahnúť na hráča FC Liverpool Craiga Bellamyho. Dušan Galis sa rozhodol nominovať aj Stanislava Vargu, tento hráč sa podľa neho dokáže dobre zorientovať v obrane. Práve v obrannej fáze má slovenský tím najväčšie diery. Dušan Galis už včera potvrdil, že s Vargom ráta proti Walesu od začiatku zápasu. Tento hráč sa prepracoval aj do anglického druholigového tímu FC Sunderland. Reprezentácia Walesu sa v Cardiffe môže spoliehať aj na svojho dvanásteho hráča, 70 000 divákov bude dostatočne motivovať každého ich reprezentanta. "Výkonnosťou a prejavom by som ich porovnal so skupinou Škótsko, Írsko a podobne," myslí si Dušan Galis.
Vittekova motivácia
Po viacerých nešťastných zraneniach sa konečne zotavil Róbert Vittek, ktorý by svojimi kanonierskymi schopnosťami mal výrazne pomôcť svojim spoluhráčom. "Som stopercentne fit, musíme si vrátiť fanúšikov na svoju stranu," povedal pre HN Róbert Vittek. Zároveň však zdôraznil, že šanca na postup ešte stále žije. "Ani zďaleka to nemusíme zabaliť. Veď sme odohrali len dva zápasy z dvanástich. S Čechmi sme to pobabrali, ale rovnako dobre ich my môžeme nachytať v odvete." Naša reprezentácia sa už dlho nenachádzala v takej nepríjemnej situácii, keď už po druhom zápase sa museli riešiť konflikty priamo v tíme. Všetko sa to začalo po zbabranom výkone a následnej prehre s Čechmi. Emócie a vášne zbĺkli medzi Dušanom Galisom a Filipom Šebom, ktorý na to doplatil nenominovaním na dva kvalifikačné zápasy. Tréner Dušan Galis si ešte aj teraz myslí, že jeho zverenci proti Čechom produkovali naivný futbal. "Aj s odstupom času trvám na tom, že to bol z našej strany tolerantný výkon. Akoby sa medzi hráčmi oboch mužstiev prejavili ich dobré vzťahy z klubovej úrovne."
Galisova definitíva až po Nemecku
Reprezentačný tréner sa však v najbližšom období rozhodne, či bude mať vôbec záujem pokračovať vo svojej funkcii "Po zápase s Nemeckom si sadnem s Františkom Laurincom a dohodneme sa, ako ďalej. Určite však chcem v budúcnosti pomáhať slovenskému futbalu, či už budem na trénerskej stoličke alebo nie," doplnil Galis.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 08:27