Predseda strany Maďarská Aliancia Krisztián Forró (vpravo) a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. FOTO: TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

"Hazard so stranou." Forró podporil Pellegriniho bez diskusie, člen predsedníctva Aliancie sa cíti podvedený

27.03.2024, 17:34
Autor:
prutprut

Člen predstavenstva Mózes Szabolcs kroky Forróa považuje za hazard a tvrdí, že mal rokovať s obomi prezidentskými kandidátmi predtým, než sa rozhodol vyjadriť jednému podporu.

Člen predsedníctva strany Maďarská Aliancia sa cíti podvedený po tom, čo predseda Krisztián Forró v prezidentských voľbách podporil v druhom kole kandidáta Petra Pellegriniho a zrušil rokovanie s Ivanom Korčokom. 

"Dnes sme zostali nemilo zaskočení, až podvedení, keď sme sa dozvedeli, že končiaci predseda Maďarskej aliancie nedodržal víkendové rozhodnutia predsedníctva strany," vyjadril sa Mózes Szabolcs.

Strana o ničom nevedela

Rozhodnutie podporiť Pellegriniho podľa neho nebolo prerokované so stranou a ani o ňom nevedeli. Podľa Szabolcsa sa o tom dozvedeli z profilu Ivana Korčoka na sociálnej sieti a z tlačovej konferencie predsedu Hlasu-SD.

Predseda strany Aliancia – Szövetség a neúspešný prezidentský kandidát Forró podporil v druhom kole prezidentských volieb Petra Pellegriniho.

image

Forró podporil Pellegriniho. Bolo by alibistické povedať, nech sa ľudia rozhodnú, musíme určiť smer, vyhlásil

„Som veľmi rád, že vzťahy medzi Maďarskom a Slovenskom sú čoraz lepšie,“ vyjadril sa a poukázal na to, že s Pellegrinim zdieľajú aj rovnaký pohľad na vojnu na Ukrajine.

Upresnil, že vyjadrenie podpory predsedovi parlamentu je jeho osobným vyhlásením z pozície prezidentského adepta a nemožno ho vnímať ako deklaráciu celej strany.

Hazard

Na túto tému má však so svojimi straníckymi kolegami rokovať dnes večer, tým pádom nie je vylúčené, že lídrovi Hlasu vyjadrí podporu celá Aliancia. „Bolo by alibistické povedať, nech sa ľudia sami rozhodnú, musíme určiť smer,“ zhrnul.

Člen predstavenstva však jeho kroky považuje za hazard a tvrdí, že mal rokovať s obomi prezidentskými kandidátmi predtým, než sa rozhodol vyjadriť jednému podporu. 

image

Forró oznámil Korčokovi, že s ním ruší plánované stretnutie. Šéf Aliancie má spoločný brífing s Pellegrinim

"Zodpovední ľudia takto nehazardujú s budúcnosťou strany, ani s maďarskou komunitou. V mene Maďarskej aliancie sa ospravedlňujem všetkým Maďarom," napísal Szabolcs.

Forró získal v prvom kole prezidentských volieb 65 588 hlasov, čo predstavuje 2,90 percenta z celkového počtu. Zajtra sa mal stretnúť aj s Pellegriniho súperom Ivanom Korčokom, no schôdzku zrušil.

„Forró ma práve informoval, že ruší naše plánované zajtrajšie stretnutie, keďže už je podľa jeho slov bezpredmetné,“ uviedol víťaz prvého kola prezidentských volieb Ivan Korčok okolo poludnia a vyjadril predpoklad, že predseda Aliancie už uzatvoril dohodu s Pellegrinim.

01 - Modified: 2024-03-27 16:40:51 - Feat.: 1 - Title: Forró podporil Pellegriniho. Bolo by alibistické povedať, nech sa ľudia rozhodnú, musíme určiť smer, vyhlásil 02 - Modified: 2024-03-27 11:20:21 - Feat.: 1 - Title: Forró oznámil Korčokovi, že s ním ruší plánované stretnutie. Šéf Aliancie má spoločný brífing s Pellegrinim
01 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 02 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase? 03 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 04 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia 05 - Modified: 2024-04-19 15:30:00 - Feat.: - Title: Hviezdny zámer Šimkovičovej: Bude z dupnutia Hlasu nakoniec len vírenie prachu?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 08:48