StoryEditor

Antikampaň pokračuje. Fico vytiahol na Kisku pokuty. Ten hovorí o podplácaní

20.03.2014, 09:59
Autor:
redred
Robert Fico chcel ukázať nové dôkazy proti Andrejovi Kiskovi. Okrem starých pokút iba zopakoval svoje slová o scientológii a Dobrom anjelovi.

"Pán Kiska musel byť veľmi bohatý, keď si nepamätal pokutu výške 250-tisíc korún," vyhlásil Robert Fico na tlačovej konferencii. V nej chcel ponúknuť nové dôkazy proti svojmu protikandidátovi v prezidentských voľbách. Kiska podľa Fica v televíznej diskusii klamal, keď vyhlásil, že si pre svoju firmu pamätá iba jednu pokutu na 15-tisíc korún. "Kiska zarobil na chudobe ľudí," dodal. 

"Ja si dovolím jeho podnikanie popísať týmito slovami, Kiskove firmy chudobu nevyriešili, chudobu zvýšili. Jeho splátkové firmy sa sústreďovali na ľudí bez peňazí," dodal premiér. Podľa Fica bolo Kiskovej firme jedno, či ľudia budú schopní pôžičky splácať, pretože mali pripravených exekútorov.

O úžere nehovoril
Premiér už bol opatrnejší a vyhol sa slovu úžera, ktoré na Kisku použil počas televíznej diskusie.

Fico zdôraznil, že proti jeho osobe je antikampaň vedená už 22 rokov. "Keď sa Kiska sťažuje podobné praktiky, mal by sa pozrieť na billboardy po celom Slovensku, alebo na sociálne siete," dodal. Kiska mal byť podľa neho pripravený na to, že sa ľudia budú zaujímať o to, kto je a ako zarobil svoje peniaze. "Vieme o ňom málo a aj to málo nie je veľmi pekné."

Robert Fico znova vyhlásil, že Smer neorganizuje žiadnu antikampaň proti Kiskovi. Premiér zopakoval, že zakladateľ Dobrého aniela by dnes bezpečnostnú previerku nedostal kvôli kontaktom na scientológiu.

Fico sa dostal aj k zneužitiu charity v prezidentskej kampani. "Nepotrebujem lepšieho svedka, ako je svedok samotného Andreja Kisku na svadbe, pána Brossmanna," povedal. Ten vyhlásil, že Kiska využil charitatívnu organizáciu, ktorú spolu zakladali v kampani.

Kiskových ľudí mali podplácať

Bývalých zamestnancov prezidentského kandidáta Andreja Kisku sa pokúšali uplácať sumami od 3000 do 10.000 eur s cieľom získať informácie, ktoré by ho mohli očierniť. Úplatok 10.000 eur núkali aj ľuďom v zahraničí, aby podali falošné svedectvá a skúšali o ňom vytvoriť absurdné situácie. Na tlačovej konferencii to dnes vyhlásil Andrej Kiska.

"Došlo k pokusom podplatiť mojich bývalých zamestnancov sumami od 3000 do 10.000 za účelom akýchkoľvek informácií o mojej osobe, ktoré by ma mohli očierniť," zdôraznil Kiska.

Na otázku, či môže povedať, že sú to explicitne ľudia zo Smeru alebo ľudia z prostredia premiéra a Kiskovho súpera v boji o kreslo hlavy štátu Roberta Fica, odpovedal: "Pravdaže, áno... Mne títo ľudia potvrdili, že tí ľudia, ktorí im úplatky ponúkali, boli zástupcami vládnej strany," povedal s tým, že mená osobne nepozná.

Ľudia, ktorých sa pokúšali uplácať na Slovensku, majú podľa Kisku strach. "Pokiaľ ide o prípady zo zahraničia, po druhom kole prezidentských volieb navštívim príslušnú ambasádu a budem sa informovať, ako sa dá ďalej postupovať," doplnil.

01 - Modified: 2006-03-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ďalšia samovražda väzňa ICTY
01 - Modified: 2024-04-25 16:59:57 - Feat.: - Title: Najvyšší súd rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu. Ten tvrdí, že ho na proces nepustili 02 - Modified: 2024-04-19 14:28:02 - Feat.: - Title: Už žiadna bagetejšn. Attila Végh doplatil na svoje ostré vyjadrenia, spoluprácu s ním nepredĺži ani známa bagetáreň 03 - Modified: 2024-04-10 15:09:30 - Feat.: - Title: Bývalý manažér Trumpovej firmy ide opäť do väzenia, tentoraz za krivú výpoveď 04 - Modified: 2024-04-07 13:19:26 - Feat.: - Title: Pellegrini chce po skončení vojny rokovať aj s Ruskom. Tam už píšu o mierových rozhovoroch v Bratislave 05 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. apríl 2024 11:48