StoryEditor

Fantomas či mobily zadarmo. Také sú župné voľby na Facebooku

04.11.2013, 18:48
Autor:
hašhaš
Kandidáti na župana sa snažia s voličmi komunikovať aj cez sociálne siete. Nie vždy sa im to však darí.

Kandidáti na šéfov Vyšších územných celkov sa snažia komunikovať s voličmi aj prostrednícvtvom sociálnych sietí. Vybrali sme pre vás tie najzaujímavejšie momenty, ktoré sa nám na podarilo zachytiť na Facebooku.

Pavol Frešo má na Facebooku niekoľko profilov. Na tom, ktorý je venovaný župným voľbám, je Pavol Frešo veľmi aktívny, denne pridáva niekoľko príspevkov. Okrem rátania úspechov a správnych ťahov, ktoré za svojho pôsobenia na župe spravil, tu nájdeme aj sériu krátkych videí, ktoré môžeme označiť ako zvláštne. Frešo v nich hovorí o tom, že sa nevie tváriť či kresliť a poukazuje na to, čo si myslí, že vie - riadiť župu.

Menej aktívna je na sociálnej sieti jeho najväčšia súperka Monika Flašíková-Beňová. Viac ako ona, jej na stránku o voľbách do VÚC píšu iní ľudia. Jeden príspevok im však venovala aj samotná kandidátka. Hovorí v ňom o článkoch, ktoré župným voľbám venovali médiá.

Ľudovít Kaník, ktorý sa chce presadiť v Banskobystrickom kraji, spojil svoju kampaň na sociálnej sieti aj so súťažou. Fotky z priebehu kampane, ktoré nazbierali najviac "lajkov", vyhrali inteligentné telefóny alebo tablety.

Aktívny na Facebooku je aj žilinský aktuálny župan Juraj Blanár. Ten tiež stavil na zábavnú formu komunikácie cez web. A takisto na výhry pre ľudí. Na stránke, ktorú na Facebooku propaguje, ponúka ľuďom možnosť vložiť svoju tvár postavičke v župane s Blanárovym účesom a bradou.

Pomerne živo komunikuje na Facebooku aj jeho vyzývateľ v žilinskom kraji Miroslav Mikolášik. Okrem bežných príspevkov o kampani zaujme výzva, ktorú zverejnil počas diskusnej relácie na TA3. "Práve teraz diskutujem na TA3. Sledujte live v televizii alebo na webe," s odkazom na priamy prenos na stránkach televízie. Naskytá sa otázka, či pred moderátormi spravodajskej TA3 Mikolášik pod stolom skrýval smartfón.

Kandidát na šéfa trnavskej župy József Berényi je na svojom Facebooku pomerne aktívny. Denne pribúdajú nové statusy. Problémom može byť, že sú v maďarčine. A tú zrejme priemerný Trnavčan neovláda.

Jaroslav Baška chce voličov osloviť v Trenčianskom kraji. Svoj profil na sociálnej sieti venuje hlavne fotogalériám zo stretnutí s voličmi. Prevládajú stretunia so seniormi, no nechýba ani vystúpenie Drišľaku.

Tomáš Galbavý, ktorý sa šéfom VÚC chce stať v Nitrianskom kraji, zaujme okrem fotogalérií zo stretnutí s voličmi hlavne sloganom: Otvorme župnú bránu.

Zdenkovi Trebuľovi, kandidátovi v Košickom kraji, sa venujú hneď dve facebookovské stránky. Jedna, ktorá sa javí ako jeho osobný profil zíva prázdnotou. Tá druhá s názvom Zdenko Trebuľa - náš kandidát na župana vznikla len koncom októbra a odvtedy získala jeden "like". Od strany Smer.

Poznámka: Aktivitu na Facebooku sme pozorovali iba pri najvážnejších kandidátoch na výhru vo voľbách do VÚC. Do výberu sme však nezaradili tých, ktorí na sociálnej sieti aktívni nie sú.
[vuc2013]
01 - Modified: 2005-08-23 17:38:00 - Feat.: 0 - Title: Európska strana odvolala rozhovory s Iránom o jeho jadrovom programe
01 - Modified: 2022-10-30 23:00:00 - Feat.: - Title: Kandidáti míňali tisíce aj na kino a ceruzky. Najviac investoval Kollár 02 - Modified: 2022-10-30 07:24:21 - Feat.: - Title: Voľby 2022: Výsledky vo VÚC. Pozrite sa, kto sa stal županom a kto krajským poslancom 03 - Modified: 2022-10-30 11:11:32 - Feat.: - Title: Výsledky volieb 2022: Jedna z top zmien. Najdlhšie vládnuceho župana porazil syn exministra HZDS 04 - Modified: 2022-10-28 22:00:00 - Feat.: - Title: Nie je mi to jedno, hovorí pre HN volička o stave chodníkov, ciest, škôlok a športovísk 05 - Modified: 2022-10-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Exministri smerujú do komunálu, kotlebovci chcú ovládnuť kraje. Vo voľbách kandiduje až polovica parlamentu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
04. máj 2024 15:16