StoryEditor

Kandidát na prezidenta Hrušovský predpokladá, že SDKÚ ho podporí

15.12.2013, 12:51
Autor:
tasr, stltasr, stl

 Prezidentský kandidát KDH a Mosta-Híd Pavol Hrušovský predpokladá, že dôjde k dohode s SDKÚ-DS a aj táto strana ho v predvolebnej kampani podporí. Ak by podporu SDKÚ-DS nezískal, bude sa snažiť získať hlasy jej voličov. Povedal to dnes v diskusnej relácii TA3 V politike.

"S pánom predsedom Danielom Lipšicom sa prakticky stretávame denne, keď rokuje parlament. Zatiaľ sme nediskutovali o prezidentskej téme, ale urobím tak v najbližších dňoch," odpovedal Hrušovský na otázku o rozhovoroch o prípadnej podpore strany Nová väčšina - Dohoda. V diskusii povedal, že v politike nezbohatol a predpokladá, že svoju kampaň bude financovať z rôznych zdrojov, jedným z nich bude KDH, ďalším sponzori. "Všetko zverejním," prisľúbil Hrušovský.

Občiansky prezidentský kandidát Andrej Kiska zatiaľ minul v predvolebnej kampani približne 200.000 eur. Všetko platí zo svojich peňazí, avšak nemyslí si, že jeho kampaň bude najdrahšia spomedzi ostatných prezidentských kandidátov. V diskusii povedal, že prezident podľa neho nesmie byť predĺženou rukou nejakej politickej strany alebo sponzorov. "Pre mňa je najdôležitejšie vrátiť prezidentskému úradu dôveru. Ľudia prestali veriť prezidentovi, často sa ma pýtajú, na čo máme prezidenta?" povedal Kiska.

Hrušovský sa v prípade úspechu vo voľbách nechystá zavádzať v Prezidentskom paláci novinky. "Prezident republiky je ústavná funkcia, ktorá je nad vládou, nad parlamentom, je reprezentantom štátnosti, ktorý by mal vytvárať obraz o tváre krajiny," povedal Hrušovský s tým, že prezident nemá chodiť na rokovania vlády, skôr si pozývať jej členov do paláca a nabádať ich na správne rozhodnutia. Hrušovský verí, že bude úspešný a do druhého kola prezidentských volieb postúpi. Rovnako verí vo svoj úspech aj Andrej Kiska.

O Prezidentský palác má v súčasnosti záujem 13 uchádzačov. Okrem Kisku a Hrušovského je medzi nimi kandidát SMK Gyula Bárdos, nezaradený poslanec Radoslav Procházka, prvý predseda KDH Ján Čarnogurský, Peter Osuský zo SaS, Stanislav Martinčko (Koalícia občanov Slovenska), invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec, Jozef Behýl, Milan Melník, Ľubica Blašková, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko a Milan Kňažko. Smer-SD zatiaľ svojho kandidáta nepredstavil. Prezidentské voľby budú na jar 2014. Súčasnej hlave štátu Ivanovi Gašparovičovi sa skončí funkčné obdobie 15. júna 2014. V tento deň bude inaugurovaný nový prezident SR.

 

 

01 - Modified: 2005-10-24 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Člen irackej rozviedky vypovedal
01 - Modified: 2024-04-25 16:59:57 - Feat.: - Title: Najvyšší súd rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu. Ten tvrdí, že ho na proces nepustili 02 - Modified: 2024-04-19 14:28:02 - Feat.: - Title: Už žiadna bagetejšn. Attila Végh doplatil na svoje ostré vyjadrenia, spoluprácu s ním nepredĺži ani známa bagetáreň 03 - Modified: 2024-04-10 15:09:30 - Feat.: - Title: Bývalý manažér Trumpovej firmy ide opäť do väzenia, tentoraz za krivú výpoveď 04 - Modified: 2024-04-07 13:19:26 - Feat.: - Title: Pellegrini chce po skončení vojny rokovať aj s Ruskom. Tam už píšu o mierových rozhovoroch v Bratislave 05 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
03. máj 2024 08:13