StoryEditor

Proti Gaburovi začalo KDH disciplinárne konanie

01.08.2007, 11:01
Autor:
SITASITA
KDH začalo proti svojmu poslancovi NR SR Petrovi Gaburovi disciplinárne konanie. Dnes to potvrdila podpredsedníčka hnutia Mária Sabolová, ktorá spolu s podpredsedom Danielom Lipšicom a predsedom Pavlom Hrušovským konanie pred dvomi týždňami na predsedníctve iniciovala.

Dôvodom podľa Sabolovej boli Gaburove vyjadrenia v kresťanskom mesačníku Fakty, ktoré mali diskreditovať KDH a jeho členov. Bližšie sa vyjadriť nechcela. Gabura dnes nechcel reagovať s tým, že tak urobí na štvrtkovej tlačovej besede. Gabura má možnosť zaujať svoje stanovisko v rámci KDH do 30 dní. Podľa stanov mu hrozí sankcia od výstrahy až po vylúčenie z hnutia.
Predseda KDH Pavol Hrušovský začiatkom júla konštatoval, že Gabura je pre KDH naďalej problémom, ako politickým, tak aj parlamentným, s tým, že stranícke i parlamentné orgány sa ním budú zaoberať po letných prázdninách. "Ja osobne chcem nie čiastkovo, ale definitívne vyriešiť problém Petra Gaburu ako stranícky, tak aj parlamentne," zdôraznil vtedy Hrušovský. Ešte v marci poslanecký klub KDH rozhodol, že sa poslanec Peter Gabura nemôže zúčastňovať na rokovaní klubu tri mesiace. Dôvodom na takýto postoj ku Gaburovi bolo jeho priateľstvo s bývalým novinárom Petrom Tóthom, a to, že Gabura sa vyjadroval k témam, ktoré neboli v súlade s politikou KDH.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. máj 2024 15:19