StoryEditor

Porota HN

15.06.2007, 00:00

Čo hovoríte na trojročné fungovanie prezidenta v úrade?
Dnes uplynuli tri roky od inaugurácie Ivana Gašparoviča na funkciu najvyššieho ústavného činiteľa -- prezidenta SR. HN v tejto súvislosti oslovili osobnosti spoločenského života.

Peter Lipa, hudobník
-- Nevadí. Nič veľké neurobil, ale zase na druhej strane ani žiaden škandál okolo svojej osoby nevyrobil. V podstate si ide svojou cestou, neviem, aké má ciele. Ja ho nechcem kritizovať, ale neprejavil sa na verejnosti, čo by chcel za svoje obdobie dosiahnuť, čím sa chce zapísať do dejín Slovenska.

Karol Kučera, tenista
-- Myslím si, že pán Gašparovič zastáva tú funkciu v poriadku. Nie je taký aktívny, mám na mysli, že nie sú nejaké škandály okolo jeho osoby. Nezaregistroval som nejaký jeho spoločenský konflikt v porovnaní s minulým prezidentom. (smiech) Ale pravdupovediac, veľmi to nesledujem.

Ľudovít Černák, podnikateľ
-- Svoju funkciu vykonáva dobre. Pochopil svoje postavenie vyplývajúce z ústavy, ktorá hovorí o reprezentatívnom prezidentovi, ktorý má obmedzené výkonné právomoci. To, čo robí, robí dobre -- reprezentácia krajiny, svojho úradu a múdre rozhodnutia v tých prípadoch, v ktorých mu parlament dá na vybratie.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
13. máj 2024 08:30