StoryEditor

Danko vysvetľoval konflikt so Smerom kvôli dani z tabaku: Zavolal som Ficovi, že to nemyslia vážne

12.09.2019, 14:27
Autor:
lmlm
Šéf SNS Andrej Danko kritizoval ministra financií Ladislava Kamenického kvôli zvýšeniu dane z tabaku.

Šéf SNS a parlamentu Andrej Danko vysvetlil, prečo nepodporí návrh Smeru na zvýšenie dane z tabaku. V relácii rádia Expres Braňo Závodský Naživo povedal, že vznikla špecifická situácia.

Úplne zbytočné teátro

"Ráno mi bolo oznámené, že ide v skrátenom konaní zvýšenie spotrebnej dane na tabak. Je to úplne zbytočné téatro. Povedal som, že žiadne skrátené konanie nebude. Následne som žasol, že minister financií robí tlačovku a oznamujeme, že berie ľuďom peniaze za cigarety," hovorí Danko. Dodal, že okamžite na to volal šéfovi Smeru Robertovi Ficovi.

​"Povedal som mu, že toto snáď nemyslí Smer vážne. Okamžite som dal vyhlásenie a ubezpečenie, že minister musí prísť s rozsahom opatrení, nemôže si vytiahnuť jedno opatrenie a takto to šplechnúť národu do tváre. Keďže to minister prehnal, tak som mu odkázal, nech ani nesníva o nejakom navýšení dane na cigarety," povedal Danko moderátorovi.

Kamenickému odkázal, že musí prísť zodpovedne s balíkom opatrení, ktorí musia koaliční lídri politicky akceptovať. "Ja sa snažím ľudom dať pozitívne veci ako rekreačné poukazy, paušálne výdavky, znižovať daň z príjmu na 15 percent." Na otázku, či je Kamenického krok na koniec jeho v kresle ministra, odpovedal rázne.

"My sme národ tragédov. Nebuďme depresívni. Nie je to na kreslo. Je to procesná vec. Minister financií a ešte k tomu zo sociálnej strany, nemože takéto opatrenia šplechnúť na brífingu."

Danko: Dlhová brzda je blbosť

Danko v rozhovore prezradil, že by chcel zrušiť dlhovú brzdu, napriek tomu, že je to ústavný zákon. "My sme hlúpejší od hlúpych voči Bruselu. Máme jedinečnú dlhovú brzdu. Celá dlhová brzda je blbosť a ja budem robiť všetko preto, aby sme ju zrušili. Okamžite by som ju zrušil, je to hluposť. Keď má byť dlhová brzda, tak nech ju majú všetky štáty," kritizoval Danko.

Na margo vyrovnaného rozpočtu zopakoval, že to nemá byť fetiš. Danko je za to, aby sme sa primerane zadlžili a požičali si miliardy, ktoré v našej ekonomike chýbajú. "My potrebujeme veľké štátne investície, ktoré rozprúdia slovenskú ekonomiku," uzavrel Danko. 

01 - Modified: 2024-04-30 13:36:46 - Feat.: - Title: SNS a Hlas sa dostali do sporu. Ešte ráno som bol v tom, že panuje dohoda, ale zdá sa, že nie, tvrdí Michelko 02 - Modified: 2024-04-30 12:36:28 - Feat.: - Title: Sudca Šamko: Konanie Mazáka je výsmechom. Harabinove kauzy sú stariny, jedna vec ho však diskvalifikuje 03 - Modified: 2024-04-30 13:56:36 - Feat.: - Title: Zmeny v Súdnej rade: Smer čaká, že Harabina potopí Hlas. Opozícia sa búri 04 - Modified: 2024-04-27 12:39:28 - Feat.: - Title: Mazák je nedôveryhodná osoba. Neviem, či sa nájde koaličná podpora pre Harabina, vraví Michelko 05 - Modified: 2024-04-26 14:36:46 - Feat.: - Title: Polícia zverejnila po viac ako sto dňoch video z nehody Andreja Danka
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
02. máj 2024 05:20