StoryEditor

Pribudne ďalšia súkromná vysoká škola

06.06.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Na Slovensku by mala pribudnúť deviata súkromná vysoká škola. Vláda v stredu rozhodne, či v ďalšom akademickom roku začne vyučovať Bratislavská medzinárodná škola liberálnych štúdií, ktorú zakladá politológ, vydavateľ časopisu Kritika a Kontext Samuel Abrahám. Ministerstvo školstva navrhuje vláde súhlasiť. Išlo by o denné bakalárske štúdium politológie. Škola by bola nezávislá od štátnej dotácie, financovaná najmä s podporou americkej nadácie Christian A. Johnson Endeavor Foundation.
Zámerom Bratislavskej medzinárodnej školy liberálnych štúdií je príprava absolventov, schopných zamestnať sa na základe bakalárskeho štúdia alebo schopných pokračovať v magisterskom štúdiu doma aj v zahraničí, ako aj rozširovanie priestoru pre vedeckú činnosť v oblasti politických vied. Škola plánuje spoluprácu so zahraničím, väčšina prednášok a seminárov bude v angličtine. "Uvedená vysoká škola má zabezpečené priaznivé medzinárodné kontakty a je prvá inštitúcia svojho druhu medzinárodného charakteru na Slovensku," uviedlo ministerstvo školstva.
V súčasnosti pôsobí na Slovensku šesť súkromných vysokých škôl, siedma a ôsma otvoria prvý akademický rok v septembri. Podľa zákona o vysokých školách o pôsobenie ako súkromná vysoká škola môže požiadať iba právnická osoba, ktorá je zriadená alebo založená na vzdelávanie a výskum. Po splnení podmienok jej vláda SR udelí štátny súhlas na takéto pôsobenie.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. máj 2024 14:59