Podla Fruzsiny Zakariás sa Madari toto leto spoliehajú najmä na návštevníkov z okolitých krajín.VISIT HUNGARY
StoryEditor

Kríza nám otvorila nové možnosti

09.07.2021, 00:00
Naša gastronómia už nie je len guláš a paprika, mnohí návštevníci chcú vyskúšať zdravšie a modernejšie veci, tvrdí pre HN Fruzsina Zakariás, zástupkyňa generálneho riaditeľa maďarskej organizácie Visit Hungary NTO.

Cestovný ruch tvrdo doplatil na pandémiu. Predpokladám, že veľký prepad zaznamenal aj v Maďarsku...

Áno, máte úplnú pravdu. Pandémia zasiahla našu krajinu veľmi tvrdo, podobne ako ostatné štáty po celom svete. A jej dosahy výrazne pocítil aj náš cestovný ruch. Sme presvedčení o tom, že turizmus stále potrebuje veľkú podporu zo strany štátu. Na druhej strane si myslím, že Maďarsko je v tomto smere dosť šťastnou krajinou, keďže sme v tomto odvetví od roku 2010 zaznamenali obrovský nárast.

Čo to v praxi znamená?

Počet hostí v našej krajine sa za posledných desať rokov zdvojnásobil, takže uplynulá dekáda bola pre maďarský cestovný ruch skutočne zlatou érou. Pred prepuknutím pandémie bol tento sektor vo veľmi dobrej forme.

Pomáhal štát firmám, aby ľahšie prekonali toto obdobie?

Áno, štát masívne podporoval spoločnosti podnikajúce v cestovnom ruchu. Napokon, dialo sa to po celom svete. Po opätovnom otvorení ekonomiky a reštarte bežného života sme sa v rámci organizácie Visit Hungary rozhodli dať maďarským poskytovateľom turistických služieb možnosť, aby sa stretli so zástupcami slovenských cestovných agentúr a pozvali k nám vašich turistov. S týmto cieľom sme minulý týždeň v Bratislave zorganizovali workshop Wow Hungary, na ktorom mali B2B partneri príležitosť osobne sa stretnúť. Zároveň to bol náš vôbec prvý živý event po ukončení lockdownu. Sme šťastní, že sme mohli byť tu v Bratislave.

Budete lákať turistov aj z ďalších susedných krajín?

Áno. Koncom júla ideme do Prahy a nasledovať budú aj ďalšie mestá. Snažíme sa tieto aktivity rozvíjať v celom stredoeurópskom regióne. Maďarsko je od prvého júla predsedajúcou krajinou Vyšehradskej štvorky. A práve vyšehradská spolupráca je pre nás veľmi dôležitá. Sme si vedomí toho, že keď hovoríme o turizme, všetky tieto štyri trhy majú veľkú perspektívu. Z dlhodobého hľadiska to je skutočný príbeh úspechu. Pevne veríme, že sa nám rýchlo podarí oživiť cestovný ruch do takej miery, ako to len bude možné.

Čo pre to treba urobiť?

Je nevyhnutné účinne ho povzbudzovať presne cielenými aktivitami. Veríme, že maďarské destinácie dokážu byť pre slovenských turistov nao...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-19 12:46:22 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Sulík pre HN: Slovensku chýba právo veta, za povinné rozdelenie migrantov môže Fico 04 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát 05 - Modified: 2024-04-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Útok Iránu na Izrael bol neškodný ohňostroj, myslí si odborník na Blízky východ. Čo bude v konflikte ďalej?
menuLevel = 2, menuRoute = focus/publicistika, menuAlias = publicistika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
20. apríl 2024 05:10