Šéfka spoločnosti KURA Collection Jana Kurilaková je hlavnou tvárou pri prezentácii modelov tejto značky.KURA COLLECTION
StoryEditor

Korona vrátila do módy tepláky

28.05.2021, 00:00
Minulý rok sme museli úplne upustiť od spoločenských šiat, tvrdí pre HN Jana Kurilaková, šéfka košickej módnej značky KURA Collection a aktuálna Začínajúca EY podnikateľka roka.

Záujem o modely značky KURA Collection rastie. Kde ste zaplnili medzeru na trhu a v čom sú vaše modely iné, než má konkurencia?
Nepovedala by som, že sú v niečom výrazne iné. Majú však osobitý štýl. Keď som s touto značkou začala podnikať, tak mne osobne chýbali práve takéto modely. Zo začiatku sme sa zameriavali najmä na nositeľné teplákové línie. Potom sme postupne pridávali zložitejšie kúsky oblečenia, ako sú kabáty, saká či šaty. Skrátka veci, v ktorých sa dá ísť aj do spoločnosti.

Skúsim sa teda spýtať inak. Čím je vaša produkcia charakteristická, vďaka čomu ju možno odlíšiť od iných módnych domov?
Charakteristická je obzvlášť dôrazom na detaily. A takisto sa neustále snažíme ísť do fashion kúskov, ktoré sú dostupné, pohodlné a hlavne nositeľné. Zákazníčky tvrdia, že naše modely sú rozpoznateľné predovšetkým vďaka nápadu. Táto značka má vraj hlavu a pätu. Priznám sa, že neviem presne, čím to je. Ja sama tieto odevy nosím. Väčšinou mám dokonca oblečené iba naše veci. Len málokedy sa stane, že nemám na sebe niečo z KURA Collection. Ženám sa možno páči práve to. Keď má niekto podobný vkus ako ja a hodí sa mu tento štýl, tak si podľa mňa našu značku obľúbi.

Spomínali ste modely, v ktorých sa dá chodiť do spoločnosti. Vyrábali ste šaty napríklad aj na ples?
To zase nie, vôbec to nebolo myslené ako plesové veci. Je to normálne oblečenie do práce vo veľmi odľahčenej línii. Práve v tom sa dá hľadať náš vlastný rukopis, niečo nápadité a dizajnérske, navyše ešte v relatívne dostupných cenách. V podstate si to môže kúpiť takmer každý. Samozrejme, nie sú to najlacnejšie modely. V každom prípade je to však poctivá slovenská výroba.

Keď hovoríme o dostupných, hoci nie najlacnejších modeloch, bavíme sa o desiatkach či maximálne nižších stovkách eur?
Áno. Sú to však kúsky porovnateľné s modelmi svetových dizajnérov, za ktoré by ste zaplatili niekoľkonásobne viac. Samozrejme, nechcem to hodnotiť tak, že mám v pláne konkurovať popredným svetovým menám či slovenským návrhárom. Faktom však zostáva, že naše kúsky sú v porovnaní s nimi určite dostupnejšie. Výhodou je teda dobrý pomer medzi tým, ako naše šaty vyzerajú, a ich cenou. Ro...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Šéf kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku pre HN: Účasti na eurovoľbách by pomohlo spájanie hlasovaní 02 - Modified: 2024-04-25 07:56:22 - Feat.: - Title: Seriál HN Chcem byť exportér: EXIMBANKA SR zvýhodňuje financovanie exportu v náročných časoch 03 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Že sem príde viac študentov zo zahraničia? Nereálne, hovorí pre HN rektor nitrianskej univerzity (rozhovor) 04 - Modified: 2024-04-24 08:01:41 - Feat.: - Title: Daja Turnerová: „Gény sa nezaprú, aj keď ich stretnete na opačnom konci sveta.“ 05 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Chcete si dodatočne legalizovať stavbu? Ak nedodržíte podmienky, hrozí vám mastná pokuta (rozhovor)
menuLevel = 2, menuRoute = focus/publicistika, menuAlias = publicistika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
26. apríl 2024 12:13