StoryEditor

Bábätká uviazli ako tovar na sklade

18.02.2021, 23:00
Škandál s novorodencami.

Pod masívnym krištáľovým lustrom izby hotela Venecia sú porozkladané desiatky postieľok. Derie sa z nich novorodenecký plač okolo stovky detí. Opatrovateľky si ich berú do rúk a čičíkajú. Jedna zo zdravotných sestier hovorí do kamery, že nové prírastky ukrajinskej kliniky reprodukčnej medicíny BiotexCom čakajú na svojich genetických rodičov nielen z USA a Európy, ale tiež z Číny, Argentíny, Mexika.

 Deti sa začali hromadiť ako ležiaky v regáloch po tom, ako v marci minulého roka pandémia koronavírusu zatarasila hranice. Nemohla však zastaviť náhradné matky, ktoré s klinikou podpísali zmluvu na vynosenie dieťaťa. Tie rodiť neprestali. Video z hotela spustilo škandál a dostalo sa aj do pozornosti svetových médií. Otvorili sa ním otázky súvisiace so surogačným materstvom. Slúži pre neplodné páry, ktorých počet stále narastá. 

Dieťa v cene all inclusive

 Redakcia HN zisťovala momentálnu situáciu v ukrajinskom reprodukčnom centre. Inna Jefimovičová, šéfka PR oddelenia, nás informovala, že nemajú žiadne problémy. „Iba nedávno narodené deti čakajú na svoj...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = focus/publicistika, menuAlias = publicistika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
16. apríl 2024 12:18