Má to stáť: nevyčíslené Realita: Podľa posledných údajov štatistického úradu z októbra tohto roka sa nezamestnanosť nachádza na úrovni 9,08 percenta. V porovnaní s októbrom minulého roka je to o 1,9 percenta menej. Riaditeľ Inštitútu zamestnanosti Michal Páleník upozorňuje, že pokles počtu nezamestnaných nebol spôsobený len vytváraním pracovných miest na Slovensku, ale hlavne rastom počtu zamestnaných Slovákov v zahraničí. „Potom je tam aj vyraďovanie nezamestnaných z evidencie. Postupne sa okresávajú výhody z toho, že človek je evidovaný ako uchádzač o zamestnanie. Ideme maďarskou cestou, kde majú zamestnanosť podobnú ako u nás, ale nezamestnanosť polovičnú,“ hovorí Páleník.TASR/Henrich Mišovič
StoryEditor

Múku a cukor ešte neskupujte

07.02.2020, 23:00

Hurá, podľa najnovších zistení OECD sa svetová ekonomika na čele s Áziou zotavuje, akciové trhy môžu ďalej rásť! Skvelá správa. Zvlášť, keď žijeme v čoraz viac globalizovanom svete.

Ojoj, Čína zaznamenala najnižší rast za posledných 30 rokov, dozvedá sa verejnosť o pár dní neskôr. Zlá správa.

Nemecká federácia automobilového priemyslu alarmuje: tento rok predaj áut celosvetovo padne o viac ako päť percent na 80 miliónov vozidiel. V prípade naplnenia prognózy to bude znamenať najväčší pokles od svetovej finančnej krízy.

Ratingová agentúra Moody´s zase osobným a úžitkovým autá...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = focus/publicistika, menuAlias = publicistika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
26. apríl 2024 10:20