StoryEditor

Rast Monaka ťahajú finančné domy

13.08.2019, 00:00
Redaktori HN vám ponúkajú reportážny ekonomický pohľad na menej známe krajiny. Dnes sa pozrieme do Monaka.

Luxusný apartmánový komplex na Azúrovom pobreží. Vo vonkajšom bazéne sa bezstarostne hrajú deti, ich mamičky sa opaľujú na ležadlách. Počujete ruštinu, francúzšinu, angličtinu aj iné jazyky. Keď sa pozornejšie obzriete okolo seba, zbadáte vytrénovaných chlapov v čiernych oblekoch a slnečných okuliaroch, ako neustále dozerajú na okolie. Len čo vás zbadajú a vykročia rozhodným krokom k vám, pochopíte, že najlepšie bude okamžite odísť.


Sme v päťhviezdičkovom komplexe Parc Saint Roman, priamo v srdci Monte Carla. Je to len jedna z najprestížnejších adries, ktoré malé, ale bohaté Monacké kniežatstvo ponúka najúspešnejším ľuďom z celého sveta. Nezáleží, či ide o človeka z oblasti športu, umenia, alebo biznisu. Pre zaujímavosť – práve tu našla pred časom svoj druhý domov jedna z našich najlepších tenistiek Daniela Hantuchová či český biznismen a senátor Ivo Valenta, majiteľ hernej skupiny Synot. „Danielu v Monaku občas navštevujem. Zloženie obyvateľov v Parc Saint Roman je skutočne pestré – od Európanov najrôznejších národností cez Rusov až po ľudí z Ázie,“ potvrdila HN Marianna Hantuchová, matka úspešnej tenistky.


Prestížna adresa
Ak sa však niektorého zo známych Slovákov či Čechov pokúsite v Monaku navštíviť bez ohlásenia, pravdepodobne budete mať smolu. Hoci tu majú apartmány, pracovné povinnosti ich väčšinu času nútia cestovať po svete. Napríklad po tenisových turnajoch alebo za biznisom.


Paradoxne – personál týchto ubytovacích zariadení často netuší, aké známe osobnosti ho na recepcii neraz pozdravia pri príchode alebo odchode. Keď skúšame zastihnúť Danielu Hantuchovú, musíme jej meno napísať mladému recepčnému Alexovi na papier. „Antušova? Počkajte, áno, býva tu,“ potvrdzuje portier Jacques, keď sa zapozerá do zoznamu obyvateľov. Zavolá na jej číslo a po...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-11-22 13:39:23 - Feat.: - Title: Peter Sagan reaguje na incident, pri ktorom zranil v Monaku policajta 02 - Modified: 2020-11-15 20:43:42 - Feat.: - Title: Boj o hypotéky: Agresívne stratégie malých hráčov veľká štvorka často ignoruje 03 - Modified: 2020-06-22 21:44:49 - Feat.: - Title: Finančným domom sa uvoľnia ruky 04 - Modified: 2020-03-19 14:45:50 - Feat.: - Title: Monacký panovník Albert sa nakazil koronavírusom 05 - Modified: 2020-02-20 13:03:18 - Feat.: - Title: V Monaku zhorelo najlepšie a najkrajšie auto všetkých čias. Jeho cena presahuje aj milión eur
menuLevel = 2, menuRoute = focus/publicistika, menuAlias = publicistika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
18. apríl 2024 16:49