Oheň a hnev sa na pulty kníhkupectiev dostal skôr, ako sa plánovalo. Američania si ho mohli kúpiť už minulý týždeň.Reuters
StoryEditor

Kniha, ktorú chcel Trump zastaviť

09.01.2018, 23:00
Americký prezident Donald Trump sa stal v publikácii Oheň a hnev terčom ostrej kritiky.

Čas stať sa tvrdým, Ako sa stať bohatým či Myslieť ako miliardár. Donald Trump sa už ako autor podpísal pod viaceré knihy. Na knižné trhy však teraz vstupuje kniha od iného autora, ktorá amerického prezidenta ani zďaleka neopisuje v takom pozitívnom svetle ako spomínané Trumpove tituly.

Najnovšia publikácia Oheň a hnev s podtitulom Vo vnútri Bieleho domu autora Michaela Wolffa okamžite podnietila ostrú reakciu samotného Trumpa aj iných politikov. Čo teda Wolff o najsilnejšom mužovi planéty napísal a čím vyvolal jeho hnev?

1. Čo najnovšia kniha odhaľuje?
Názov publikácie odkazuje na Trumpove vyjadrenie spred piatich mesiacov, ktoré adresoval Severnej Kórei. Oheň a hnev Spojených štátov mal krajinu vedenú kontroverzným lídrom Kim Čong-unom postihnúť vtedy, keď bude pokračovať vo vyhrážkach smerom k Amerike.

Michael Wolff sa v knihe pozrel na Trumpovo prezidentovanie. Na jej napísanie vraj autorovi pomohlo najmenej 200 rozhovorov. Medzi respondentmi mal byť aj samotný prezident. Ten to však odmieta. Tvrdí, že Wolffa do Bieleho domu nikdy nepustil.

Slogan, ktorým chce internetové kníhkupectvo prilákať čitateľov, sa začína zdôraznením prvých deviatich mesiacov úradovania Trumpa. Tie označuje za búrlivé, šokujúce aj absolútne fascinujúce. Vyzdvihuje tiež, že nikdy predtým nerozdeľoval prezident americkú spoločnosť do takej miery, ako je to v súčasnosti.

Kniha opisuje chaos v Oválnej pracovni Bieleho domu. Chce priniesť odhalenia o tom, čo si štáb o prezidentovi skutočne myslí, prečo vyhodili bývalého šéfa Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Jamesa Comeyho či v čom tkvie tajomstvo komunikovania s Trumpom. Kniha má zodpovedať aj to, ako a prečo sa Donald Trump stal kráľom sporov a nejednotnosti.

2. V čom spočí...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-05 06:35:26 - Feat.: - Title: Trump odsúdil konflikt na Blízkom východe. Izrael by mal rýchlo ukončiť vojnu v Pásme Gazy, vyhlásil 02 - Modified: 2024-03-30 20:28:56 - Feat.: - Title: Zviazaný Biden. Trump čelí kritike za podnecovanie k násiliu pre kontroverznú fotografiu 03 - Modified: 2024-03-30 06:53:03 - Feat.: - Title: Trump podľa prokuratúry porušil nariadenie súdu. Na sociálnych sieťach zverejnil nepravdivé informácie 04 - Modified: 2024-03-24 11:16:27 - Feat.: - Title: Zo zničenej stavby luxusný hotel. Trumpov zať Kushner má záujem o zbombardovanú budovu v Belehrade 05 - Modified: 2024-03-21 12:41:49 - Feat.: - Title: Okolo Trumpa krúži hrozba bankrotu. Na úrokoch stráca milióny denne
menuLevel = 2, menuRoute = focus/publicistika, menuAlias = publicistika, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
25. apríl 2024 04:24