StoryEditor

SÚŤAŽ O KNIHU

13.12.2006, 23:00

Viete, kto to povedal?

"Priatelia sa nazývajú úprimnými, nepriatelia takí sú."

Viete, kto povedal tieto slová? Napovieme, že to bol nemecký filozof, ktorý žil v rokoch 1788 -- 1860. Za podstatu sveta pokladal vôľu.


Ak viete odpoveď na našu otázku, pošlite nám korešpondenčný lístok alebo pohľadnicu s odpoveďou označenou heslom SÚŤAŽ O KNIHU, na adresu: Redakcia Hospodárske noviny, Seberíniho 1, P.O. Box 35, 820 07 Bratislava alebo mailom na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Dátum na pečiatke korešpondenčného lístka musí byť najneskôr 14. decembra 2006, teda o týždeň.

O čo dnes hráme:
,"Rozmýšľam... Predovšetkým nad tým, že nemám rád ľudí. To je jasné. Ale začínam chápať, že musím byť dosť úprimný na to, aby som si priznal, že moja averzia vychádza z poznania ľudí, ktorí ma obklopujú... Musím stretnúť iných ľudí. Musím sa otvoriť predstave, že niekde je miesto s inteligentnými bytosťami, ktoré reprezentujú niečo iné..." Ak sa chcete preniesť do celkom iného sveta -- sveta človeka, ktorý sa rozhodne žiť v lese sám, len s losom, ktorého prijme za svojho syna, prečítajte si knihu nórskeho spisovateľa Erlenda Loeho Doppler. Vyšla tento rok vo vydavateľstve Ikar.


Výhercovia:
Správna odpoveď na našu súťažnú otázku z 22. novembra bola: Napoleon
Knihy Sedemdesiat o láske vyhrávajú Oldřich Janík z Kolárova a Xénia Jablonská z Banskej Bystrice
Správna odpoveď na našu súťažnú otázku z 29. novembra bola:Alfred Polgar
Knihy Shakespeare vyhrávajú Katarína Ághová zo Šale a Zuzana Martinkovičová z Leopoldova

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
16. máj 2024 19:28