StoryEditor

Splňte si svoje daňové povinnosti bezchybne. HN a top odborníci vám poradia, ako na to

05.01.2024, 00:00

Podnikatelia i živnostníci pozor. Čas na platenie daní sa nezadržateľne blíži. Pozrite si sumár najdôležitejších platieb a termínov.

1. Aké nové daňové povinnosti čakajú v tomto roku dôchodcov s príjmami?  

Niektorí daňovníci dostanú v roku 2024 takzvanú druhú šancu pri porušení istých daňových povinností. Akých pochybení sa táto druhá šanca platná od 1. januára 2024 týka a kedy daňovníkovi nebude uložená pokuta?  

2. Ako na dane autorov a dohodárov?  

Ak ste v roku 2023 mali príjem, musíte túto skutočnosť zapracovať v daňovom priznaní. Kedy a kto tak musí urobiť a čo všetko musí spísať? Poradíme vám aj to, ako postupovať pri vyplnení a podaní daňového tlačiva. 

3. Čo sa mení v účtovníctve v roku 2024? 

Fyzická alebo právnická osoba, ktorá v rámci podnikania využíva motorové vozidlo, si môže do daňových výdavkov uplatniť aj výdavky na spotrebované pohonné látky. Ako správne postupovať?  

4. Triky ako si znížiť dane. 

Ako si legálne optimalizovať svoje dane? Čo všetko si môžete dať do nákladov, aby ste na dani zbytočne nepreplácali? 

5. Ako správne vyplniť daňové tlačivo fyzickej i právnickej osoby?

Čo treba uviesť v tom-ktorom riadku a ktoré sa vás netýkajú vôbec? Prinesieme vám aj návod, ako si daňové povinnosti odložiť či opraviť. 

Na všetky tieto ale aj iné otázky vám HN v spolupráci s odborníkmi poradia vo veľkom daňovom seriáli. Doručovanie novín štartuje už 1.2. 2024. Každý deň vám prinesieme dôležité informácie o zmenách i pravidlách v daniach aj účtovníctve.   

Objednávajte tu:

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 22:42