Včera navštívili Béla Bugár a minister dopravy Árpad Érsek obec Mýtna.TASR
StoryEditor

Majetkové priznanie a financie

22.08.2018, 00:00
Za výkon verejnej funkcie mal minulý rok dostať vyše 27-tisíc eur.

„Mám pôdu, viac ako štyri hektáre, zdedili sme pozostatok lesa, po mame mám dvojizbový apartmán, mám podiel vo firme BBG, potom dom sociálnych služieb v Rohovciach, s partnerom to vlastníme pol na pol a prevádzkuje to nezisková organizácia,“ povedal dávnejšie pre Plus 7 dní.

Na stránkach parlamentu pri oznámeniach verejného funkcionára svietia za rok 2017 pri Bugárovi príjmy 27 732 eur z výkonu verejnej funkcie a 796 eur uvedené ako iné.

Ako nehnuteľný majetok uvádza viacero orných pôd v katastrovom území Šamorín, Kvetoslavov a Macov a Vrakúň, záhradu v Šamoríne, trávnaté porasty vo Vrakuni či zastavanú plochu v Šamoríne.

V záznamoch má aj peňažnú hotovosť na bankovom účte, osobný automobil, zariadenie domu, cenné papiere či obchodný podiel v spoločnosti, ktoré presahujú 35-násobok minimálnej mzdy.

Bugár je tiež spoločníkom realitnej kancelárie BB & G, s.r.o, v ktorej má 75 % podiel. Za minulý rok podľa portálu Finstat.sk zaznamenala spoločnosť stratu vyše 3 700 eur.

Už spomenutá firma Parcus zaznamenala za minulý rok zisk skoro 62-tisíc eur, čo predstavuje medziročný nárast. Je to však ďaleko od sumy z roku 2011, kedy sa jej darilo najviac a pripísala si zisk vyše 430-tisíc eur.

Podľa výročnej správy strany Most-Híd k 31.12.2017 získala strana od Bugára členský príspevok 1800 eur.

Situácia bola iná vo volebnom roku 2016, kedy mal dať strane 400-tisíc eur, na ktoré si mal zobrať pôžičku a čakať na ich vrátenie, keď strana dostane od štátu peniaze za volebný výsledok.

Bugár si mal v tomto prípade prilepšiť aj na úrokoch k pôvodnej sume.

menuLevel = 2, menuRoute = focus/politika-s-spolocnost, menuAlias = politika-s-spolocnost, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
19. apríl 2024 23:17