Béla Bugár a Robert FicoTASR
StoryEditor

Čo tvrdil Most pred parlamentnými voľbami v roku 2016?

15.03.2018, 10:00
Bugár tvrdil, že taký Smer, s ktorým by sa dalo spolupracovať nevidí.

„V prvom rade záruky dávajú voliči stranám, ktoré majú možnosť vytvoriť vládu bez Smeru. Naším cieľom je vymeniť Smer a zároveň nedovoliť vznik vlády Smeru s SNS,“ povedal pred dvomi rokmi v online rozhovore SME.sk Bugár.

V inom rozhovore pre SME tiež posilnil svoje stanovisko vyjadrením, že taký Smer, s ktorým by sa dalo spolupracovať nevidí. Neváhal tiež spomenúť dôveryhodnosť politikov, keď sa podľa neho človek stáva dôveryhodným vtedy, ak robí veci správne a nemení svoje názory zo dňa na deň. Sľuboval aj vznik pravicovej vládnej koalície, najviac zvažoval spoluprácu so stranou KDH a Sieť.

Tak, ako sa však deň konania parlamentných volieb blížil, tak Most svoje ďalšie smerovania nehlásal tak jednoznačne ako počas svojej kampane. Podpredseda strany László Solymos iba opakoval svoju snahu o vznik stabilnej pravicovej vlády a skrýval sa za výsledky prieskumov, podľa ktorých preferencie Smeru klesali a naopak Mostu stúpali.

Politickému vyhradeniu sa mala pomôcť Deklarácia zodpovednosti za Slovensko, v ktorej by strany ešte razantnejšie odmietli spoluprácu so Smerom. Inicioval ju líder opozičnej SaS Richard Sulík. Strany v nej mali potvrdiť svoje snahy o vytvorenie reformnej pravicovej vlády aj odmietnutie koalície so Smerom.

Sulík sa však nestretol s pochopením u opozičných kolegov, keď sa KDH, Most-Híd aj Sieť rozhodli deklaráciu nepodpísať. „Naším cieľom je vznik pravicovej vlády, čo hovoríme už rok. Dnes je dôležité, aby sa jednotliví lídri politických strán začali skutočne správať ako spoľahliví partneri.

Pravicových voličov vieme presvedčiť jedine takto. Podpisovanie politických deklarácií nestačí," vyslal vtedy svoje stanovisko Most. A záruka nekmotrenia sa so Smerom stále visela vo vzduchu.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 2, menuRoute = focus/politika-s-spolocnost, menuAlias = politika-s-spolocnost, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
19. apríl 2024 23:51