Premiér Robert Fico a prezident Andrej KiskaTASR/M. Baumann
StoryEditor

Ako vyzerala jeho prezidentská kampaň?

29.11.2017, 15:38
Spomienkové videá, futbalové zápasy aj prepojenie so scientológmi.

Neformálne s Maďaričom

Pripravený pre Slovensko ako bilboardový slogan Roberta Fica. Prezidentské voľby sa uskutočnili pred tromi rokmi a tie súčasné kampane pomaly ale isto vytláčajú vtedajšie zvyšovanie si obľúbenosti u potenciálnych voličov.

Do povedomia ako prezidentský kandidát najprv vstúpil akože neformálnym rozhovorom s ministrom kultúry Marekom Maďaričom.

Sediac na stoličke načrel v rozprávaní do svojho detstva, podľa svojich memoárov bez mobilného telefónu, internetu a televízie s kamarátmi na dedine.

Zdôraznil aj svoje pomerne silné katolícke zázemie a vzťah ku katolíckej cirkvi, s ktorým by možno aj predbehol poslancov KDH.

Ako ďalšie politické ťahy sa rozhodol použiť futbalové zápisy proti svojej osobe Kopnite si do Fica s odkazom, že súperi do neho kopú každý deň a preto sa pre túto možnosť rozhodol v športe.

Aj protikampaň

Voličov sa vtedy snažil osloviť aj listami do schránok ľudí, v ktorých po dohadoch o jeho kandidatúre oznámil, že kandidovať bude a prosí ľudí, aby mu dôverovali.

Práve rozposielanie listov sa hodnotí ako adresnejšia, ale aj agresívnejšia kampaň.

Isto (ne)chceným spestrením kampane bola aj antikampaň voči jeho súperovi, terajšiemu prezidentovi Andrejovi Kiskovi, ktorého obviňoval z blízkeho vzťahu k scientologickej cirkvi.

Tá na Slovensku nie je registrovaná a Fico ju označil za bezpečnostné riziko pre krajinu.

Kiska vtedy Fica ohodnotil slovami, že si svoju politickú kariéru postavil na rozdeľovaní ľudí a urážaní protivníkov.

01 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 02 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 03 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 04 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 05 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico
menuLevel = 2, menuRoute = focus/politika-s-spolocnost, menuAlias = politika-s-spolocnost, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
19. apríl 2024 17:29