StoryEditor

Kto ďalší by mohol odísť?

11.11.2017, 17:00
V prípade nasledovateľov Poliačika sa skloňuje Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Vzťah k rómskej otázke

Prípadný odchod Nicholsonovej mala stopnúť reforma na riešenie problému rómskych osád, ktorú má SaS predstaviť tento týždeň. Členka SaS pre médiá nevedela zodpovedať otázku, či by v strane v prípade nepredstavenia reformy zotrvala a vidí za tým iba hypotetickú otázku.

„O jej odchode sa hovorilo skôr než SaS opustil Jozef Mihál. Lucia Nicholsonová však v strane zostala. To isté sa spomínalo pred odchodom Martina Poliačika, no ona neodišla. Je to teda skôr otázka na ňu, čo ju vlastne drží v SaS. Či je to snaha riešiť problémy vylúčených skupín alebo kreslo podpredsedníčky NR SR, ktorého by sa po odchode zo strany a poslaneckého klubu musela vzdať,“ ozrejmuje ďalej Lenč.

Rómska osada je doslova téma jej vlastná, keďže je tiež konateľkou spoločnosti Imaginecommunications, ktorá sa zameriava na rómske osady a tiež robí mediálne poradenstvo a točí dokumentárne filmy z prostredia Afriky. Podobným smerom sa Nicholsonová uberala aj počas svojej novinárskej praxe.

Snaží sa tiež o prešetrenie korupčných káuz vlády a v rámci OZ Dajme radu pomáha ťažko chorým deťom.

Pribudne ďalšia strana

Nicholsonová je okrem podpredsedníčky parlamentu a poslankyne za stranu SaS v parlamente tiež členkou výboru pre sociálne veci. Radí sa tiež podobne ako Poliačik do liberálneho krídla strany.

Na politickej scéne je od roku 2010, kedy SaS, za ktorú kandidovala, získala tretie miesto v parlamentných voľbách. Tak, ako ju vtedy volilo vyše päť tisíc voličov ju vo vlaňajších voľbách volilo až skoro 85-tisíc z nich.

Uvažuje sa tiež, či bude niekto nasledovať Jozefa Mihála, ktorý sa pridal k Miroslavovi Beblavému a ďalším nezaradeným poslancom a zakladajú politickú stranu Spolu – Občianska demokracia. Ich prioritou je európska a zahraničná politika.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 2, menuRoute = focus/politika-s-spolocnost, menuAlias = politika-s-spolocnost, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
23. apríl 2024 11:46