TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Fico by mal po voľbách asi odísť z politiky, hovorí Bugár

12.01.2020, 14:14
Autor:
TASRTASR
Béla Bugár myslí, že sa strana Most zastabilizovala a pomaly rastie.

Predseda koaličného Mosta-Híd Béla Bugár asi nepodporí uznesenie ku konfliktu Iránu a USA, ktoré pripravuje vládna SNS na najbližšiu parlamentnú schôdzu. Naznačil to v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo.

Počká si však na konkrétny text a zabitie iránskeho generála Kásema Solejmáního považuje za vraždu a terorizmus.

Tiež si myslí, že po voľbách by mal Robert Fico (Smer-SD) asi odísť z politiky. Predseda mimoparlamentného KDH Alojz Hlina v diskusii nevylúčil, že by bol po voľbách ministrom.

Bugárova podpora spomínaného uznesenia bude závisieť od konkrétneho textu. Predseda parlamentu a SNS Andrej Danko v nedeľu povedal, že SNS predloží viaceré verzie uznesenia vrátane možnosti úplného stiahnutia slovenských vojakov z Iraku, ale aj prerokovania ďalšieho postupu s partnermi v Severoatlantickej aliancii (NATO). S verziou týkajúcou sa koordinácie s NATO by Bugár súhlasil.

Hlina neodpovedal, ako zahlasujú o uznesení poslanci, ktorí sa hlásia ku KDH.

K ďalšej parlamentnej schôdzi Bugár uviedol, že podporí rokovanie o tých opozičných návrhoch, ktoré ešte neboli prerokované.

Doplnil, že pokiaľ bude opozícia trvať na rokovaní aj o návrhoch, ktoré parlament už niekoľkokrát prediskutoval, môže dôjsť k opätovnému vyradeniu všetkých bodov z programu schôdze.

O poslednom predvolebnom prieskume agentúry AKO si Bugár myslí, že sa strana zastabilizovala a pomaly rastie. Hlina si o prieskumoch myslí, že dokazujú dopyt po kresťanskej strane.

V budúcej vláde by bol podľa Bugára obrovský problém s predsedom opozičného OĽaNO Igorom Matovičom. So Smerom opätovne do vlády ísť nechce. Hlina nevylučuje, že by sa po voľbách stal ministrom a nevie povedať, či by si za koaličného partnera vybral radšej Matoviča alebo predsedu opozičného Sme rodina Borisa Kollára.

Štrajk autodopravcov Alojz Hlina podporuje a dodáva, že by mala vláda aspoň odvolať Ľubomíra Vážneho z postu riaditeľa Sociálnej poisťovne. Bugár tvrdí, že to nič nevyrieši.

01 - Modified: 2024-04-26 17:30:56 - Feat.: - Title: Hlina v HNtelevízii: Fico má systém, ako skrotiť Danka 02 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 03 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 04 - Modified: 2024-04-26 09:58:46 - Feat.: - Title: Fico: S Jourovou sme mali veľmi vážny rozhovor. Verím, že jej návšteva zatvorí ústa opozícii 05 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič
menuLevel = 1, menuRoute = parlamentne-volby-2020, menuAlias = parlamentne-volby-2020, menuRouteLevel0 = parlamentne-volby-2020, homepage = false
27. apríl 2024 13:37