Žralok tigríKris/Twitter
StoryEditor

Natáčanie dokumentu od Netflixu sa nebezpečne zvrtlo. Na štáb zaútočili žraloky

Nikola Michalkova21.06.2023., 12:30h

Štáb, ktorý pripravoval novú dokumentárnu sériu zo spoločnosti Netflix zažil nepríjemné stretnutie so žralokmi. Natáčanie sa tak zmenilo na nočnú moru.

Lajkuj Brainee.sk na

Známa séria na Netflixe, ktorá sa venuje klíme, je pre mnohých známa. Štáb natáčajúci zábery do dokumentárneho seriálu zažil hrôzostrašnú situáciu, kedy na nich zaútočili dva žraloky tigrie za jeden deň.

Známy seriál

Netflix ponúka množstvo sérií, ktoré sa venujú práve prírode a živote na našej planéte. Naposledy sa štáb Netflixu venoval natáčaniu štvordielneho dokumentárneho seriálu o klíme s názvom „Naša planéta II.“ Počas natáčania na tím zaútočili žraloky, ktoré „skočili na loď a vyhrýzli obrovské diery,“ povedal režisér seriálu Toby Nowlan, píše sa na portáli Huffington Post.

„Pôvodná myšlienka bola natočiť podvodné zábery so žralokmi tigrovanými, ktoré by čakali na plytčine na ostrove Laysan,“ vysvetlil producent Huw Cordey. „Ale hneď v prvý deň, keď sa tu objavili žraloky tigrie, posádka nastúpila do nafukovacích člnov a dva z nich ich napadli. Bolo to ako z filmu Čeľuste,“ opísal. 

Samozrejme, je úplne pochopiteľné, že tím spanikáril, pretože asi nikto z nás by sa nechcel ocitnúť v takejto nebezpečnej situácii. Nachádzal sa asi sto metrov od pevniny, preto sa urýchlene museli dostať na pláž. „Stačí povedať, že sa im nepodarilo urobiť žiadne zábery pod vodou,“ povedal Cordey. Nowlan prezradil, že žraloky v konkrétny deň zaútočili druhýkrát. 

„Voda sa valila smerom k nám a žralok tigrí sa vrhol na loď a vyhrýzol do nej obrovské diery. Celý čln vybuchol. Snažili sme sa ho dostať preč, ale on si to nenechal vziať. Bolo to strašné. Bol to už druhý žralok, ktorý nás v ten deň napadol,“ opisuje. 

Žraloky boli hladné

Nowlan označil takéto správanie žralokov za „mimoriadne nezvyčajné“, pričom dodal: „Boli neuveriteľne hladné, takže možno nemali dostatok prirodzenej potravy a skúšali všetko, na čo vo vode narazili.“ 

Celý incident sa pritom stal len mesiac po tom, čo sa objavili správy o zvýšení populácie tohto druhu žraloka na Havaji. Hoci sa uvádza, že riziko uhryznutia žralokom na Havaji je menšia ako jedna k miliónu, podľa havajskej divízie vodných tokov sa žraloky tigrie „považujú za obzvlášť nebezpečné pre svoju veľkosť a nevyberavé správanie pri kŕmení.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
14. máj 2024 18:21