StoryEditor

Digi týždeň: Chatbot Google, YouTube navrhne názov videa, Threads má 100 miliónov členov

16.07.2023, 13:53

Prinášame 9 noviniek na sociálnych sieťach, ktoré tento týždeň najviac rezonovali medzi bežnými užívateľmi, ale aj odbornou verejnosťou.

image

Threads. 

REUTERS
Threads dosiahne 100 miliónov členov v rekordnom čase, za štyri dni

Nová aplikácia Threads od spoločnosti Meta sa stala najrýchlejšie rastúcou aplikáciou všetkých čias a to len pár dní po oficiálnom spustení.

Očakávaná alternatíva Twitteru najskôr za jeden deň od spustenia narástla na 30 miliónov registrácií, o niekoľko hodín neskôr počet členov vzrástol na 50 miliónov a za menej ako dva dni na 70 miliónov. A stačilo len 4 dni a Threads prekročil hranicu 100 miliónov registrácií. Rýchly rast Threads predstihol ChatGPT a stal sa tak najrýchlejšie rastúcou aplikáciou. Aplikácia ChatGPT dosiahla začiatkom tohto roka 100 miliónov používateľov za dva mesiace.

Za zmienku tiež stojí, že „registrácie“ a „aktívni používatelia“ sú dve rôzne merania. A hoci sa Threads podarilo "prinútiť" milióny ľudí, aby si vytvorili účet, tak zatiaľ Meta neprezradila, do akej miery ju členovia aktívne používajú a koľko času trávia v aplikácii.

image

TikTok.

REUTERS
TikTok testuje s vybranými používateľmi nový informačný kanál „Obchod“

TikTok pokračuje v experimentovaní s novými spôsobmi integrácie nakupovania vo svojej aplikácii. Tentoraz prostredníctvom novej karty „Obchod“, ktorá sa zobrazuje niektorým používateľom na hlavnej obrazovke popri zvyčajných „Sledovanie“ a „Pre vás“.

Ide o najnovší experiment elektronického obchodu, ktorý sa snaží nájsť najlepší spôsob, ako podnietiť ľudí k ďalšiemu nákupnému správaniu. Jeho využitie vraj môže priniesť aj širší impulz na predvedenie svojho potenciálu v elektronickom obchode pred pozvaním ďalších partnerských značiek. 

Zaujímavosťou je, že TikTok predtým testoval niekoľko variácií pre tretiu kartu vrátane informačého kanála „V blízkosti“, ktorý u niektorých používateľov zdôraznoval miestny obsah. Zjavne sa tak neodvedčil, ako karta "Obchod".

image

Twitter.

...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. máj 2024 14:58