StoryEditor

Havana o polnoci

31.08.2007, 00:00

Havana nielen ako hlavné mesto Kuby, ale aj ako bratislavský podnik v Starom Meste, ktorého klientelu tvoria muži najmä z južanských, latinskoamerických krajín, Rakúšania z Viedne na jednej strane a slovenské ženy na druhej.
V tomto podniku to už pri vstupe a spomínanej konštelácii poriadne vrie. Latinskoamerická hudba, rytmus salsy, niektoré celkom vydarené "kusy" opálených mužov a pekných dievčat.
Zuzana z Košíc síce povedala, že ľudia sem chodia za tancom, sexom a zo zvedavosti, no po troch hodinách si poradie slov žiadalo zmenu. Už o jedenástej bol parket preplnený, o miestach na sedenie nehovoriac. Uchýlili sme sa teda s kamarátkou Natáliou k baru, kde sa dalo aspoň na dvoch metroch postáť. Už po pár minútach nasávania atmosféry sa vedľa mňa do radu postavila mladá blondína, ktorá hystericky vrešťala na svoju kolegyňu: "Tam sú tí Španieli, poďme tam." Naopak, so mnou sa baviť odmietla.
Vtom však prišiel on. Na prvý pohľad sympatický, tmavovlasý Thomas a anglicky s úsmevom zaštebotal "odzbrojujúce": "Dievča s takým drivom musí ísť tancovať." Neodradili ho ani tie dve kabelky, ktoré musel človek strážiť. Hovoril: "To je osudové. To, že sme sa tu stretli, nie je náhoda." Po desiatich minútach dialógu v angličtine sme zistili, že je to vlastne Čech žijúci vo Viedni a do Bratislavy prišiel so ženiacim sa kamarátom, na rozlúčku so slobodou.
Mimochodom, Thomas komunikatívny bol: "Slováci sa nevedia zabávať bez alkoholu." Nezabudol tiež pripomenúť -- zábava je aj sex. Podľa mňa sex nie je zábava, začínam súvetie a čakám, či k prvej časti vety thomas niečo dodá. A on dodáva.: "Tak to si musíš vyriešiť sama," hovorí Thomas a odchádza z parketu. Nuž, takto to v Havane chodí...
Sobotňajší parket sa po pol druhej v noci pomaly vyprázdňoval. Ťažko odhadnúť, kto s kým odišiel, no aj pobyt v Havane mal svetlú výnimku. Možno ňou bola kamarátka Natália, ktorá síce pretancovala večer s černochom Patrikom, potom však išla pekne taxíkom sama domov.
A slovo na záver? Vyslovil ho spomínaný Patrik, inak študent z Londýna. "Slovenky sa možno vedia zabávať, no Slováci sú ako kôl. Kam ho pribiješ, tam drží." Alebo žeby to boli slová Romana z Košíc? Prečo by sa mali Slováci zabávať iba na diskotékach, keď sa môžu zabávať pri zariaďovaní bytu so svojou priateľkou, alebo počas cestovania, napríklad aj v MHD.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
19. máj 2024 11:36