StoryEditor

Rusko na Ukrajine uskutočnilo 32 útokov dronmi, 25 bolo zostrelených, tvrdí Kyjev

10.09.2023, 07:15
10.09.2023, 07:53
Autor:
ČTKČTK

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko v aplikácii Telegram uviedol, že úlomky dronov dopadli na územie viacerých štvrtí hlavného mesta. Jedna osoba utrpela zranenia.

Kyjevská vojenská správa v nedeľu na území Ukrajiny hlásila 32 ruských útokov dronmi, z ktorých 25 zostrelila ukrajinská protivzdušná obrana. TASR správu prevzala z agentúr AFP, DPA a Reuters.

"Okupanti zaútočili na Ukrajinu 32 kamikadze dronmi..., z ktorých 25 bolo zničených ukrajinským silami protivzdušnej obrany," uviedli vo vyhlásení ukrajinské ozbrojené sily. Dodali, že väčšina ruských dronov cielila na Kyjevskú oblasť.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko v aplikácii Telegram uviedol, že úlomky dronov dopadli na územie viacerých štvrtí hlavného mesta. Jedna osoba utrpela zranenia; budovy však poškodené neboli.

Svedkovia pre Reuters uviedli, že v Kyjeve počuli najmenej päť výbuchov a na záberoch médií je možné vidieť viacero zničených automobilov. Moskva sa k útokom bezprostredne nevyjadrila.

Rusko na svoje letecké útoky na Ukrajine využíva tzv. kamikadze drony iránskej výroby, ktoré sa po zásahu cieľa zničia. Medzičasom ich začalo aj samo vyrábať.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
19. máj 2024 15:50